2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Kína: az USA aljas rágalmazása nem változtat azon, hogy Oroszország kulcsszereplő a terror elleni harcban

Oroszország fontos hajtóerő a globális közösség terrorizmus elleni harcában, az Egyesült Államok aljas rágalmazása nem változtat ezen – mondta Hua Csunying kínai külügyminisztériumi szóvivő pénteki tájékoztatóján, kommentálva az amerikai kongresszus szenátusában megfogalmazott felhívásokat, amelyek szerint Oroszországot a terrorizmus állami támogatójának kellene nyilvánítani.

“Oroszország fontos erő a nemzetközi közösség terrorizmus elleni harcában, és aktív és konstruktív szerepet játszik a terrorfenyegetés elleni küzdelemben” – mondta a diplomata.

“Az Egyesült Államok aljas hazugsága ezen semmilyen módon nem fog változtatni” – tette hozzá.

Mindenki tudja, hogy az Egyesült Államok mindig is önkényesen bélyegzett meg más országokat – folytatta Hua Csunying. A diplomata szerint az Egyesült Államok is hozzászokott ahhoz, hogy kioktat másokat, és különféle alaptalan vádakat alkalmaz más országok nyomásgyakorlása, elrettentése és zaklatása érdekében.

Július 27-én az amerikai szenátus határozatot fogadott el, amelyben a csecsenföldi, grúziai, szíriai és ukrajnai fejleményekkel indokolva felszólította a külügyminisztériumot, hogy ismerje el Oroszországot a terrorizmus állami támogatójának. A terrorizmus támogatóinak listájára olyan államok kerülhetnének fel, amelyek az USA szerint “ismételten támogatták a nemzetközi terrorcselekményeket”. Július 28-án mindkét párt kongresszusi képviselőinek egy csoportja bejelentette, hogy hasonló dokumentumot kíván a képviselőház elé terjeszteni.

Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova az információkat kommentálva azt mondta, hogy Oroszország készen áll az Egyesült Államokkal kapcsolatos helyzet bármilyen alakulására. Szerinte, ha Washington a diplomáciai kapcsolatok megszakítása mellett dönt, Moszkva túl fogja élni azt.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrajna megfenyegette Lengyelországot a tiltakozó gazdák miatt

Kijev fenntartja magának a jogot, hogy megtorlást alkalmazzon Lengyelországgal szemben, ha nem győzi meg a tiltakozó gazdákat, hogy hagyjanak fel a határátkelők blokkolásával -...

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...
spot_img

Videó