2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Kína: az USA aljas rágalmazása nem változtat azon, hogy Oroszország kulcsszereplő a terror elleni harcban

Oroszország fontos hajtóerő a globális közösség terrorizmus elleni harcában, az Egyesült Államok aljas rágalmazása nem változtat ezen – mondta Hua Csunying kínai külügyminisztériumi szóvivő pénteki tájékoztatóján, kommentálva az amerikai kongresszus szenátusában megfogalmazott felhívásokat, amelyek szerint Oroszországot a terrorizmus állami támogatójának kellene nyilvánítani.

“Oroszország fontos erő a nemzetközi közösség terrorizmus elleni harcában, és aktív és konstruktív szerepet játszik a terrorfenyegetés elleni küzdelemben” – mondta a diplomata.

“Az Egyesült Államok aljas hazugsága ezen semmilyen módon nem fog változtatni” – tette hozzá.

Mindenki tudja, hogy az Egyesült Államok mindig is önkényesen bélyegzett meg más országokat – folytatta Hua Csunying. A diplomata szerint az Egyesült Államok is hozzászokott ahhoz, hogy kioktat másokat, és különféle alaptalan vádakat alkalmaz más országok nyomásgyakorlása, elrettentése és zaklatása érdekében.

Július 27-én az amerikai szenátus határozatot fogadott el, amelyben a csecsenföldi, grúziai, szíriai és ukrajnai fejleményekkel indokolva felszólította a külügyminisztériumot, hogy ismerje el Oroszországot a terrorizmus állami támogatójának. A terrorizmus támogatóinak listájára olyan államok kerülhetnének fel, amelyek az USA szerint “ismételten támogatták a nemzetközi terrorcselekményeket”. Július 28-án mindkét párt kongresszusi képviselőinek egy csoportja bejelentette, hogy hasonló dokumentumot kíván a képviselőház elé terjeszteni.

Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova az információkat kommentálva azt mondta, hogy Oroszország készen áll az Egyesült Államokkal kapcsolatos helyzet bármilyen alakulására. Szerinte, ha Washington a diplomáciai kapcsolatok megszakítása mellett dönt, Moszkva túl fogja élni azt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...