2023, szeptember 28.
14.3 C
Budapest
14 C
Moszkva

Kim Dzsongun is felkerült az ukrán halállistára

Az ukrán kormányhoz kötődő halállistaként ismerté vált weboldal felvette Kim Dzsongun észak-koreai vezetőt az állam állítólagos ellenségeinek listájára. A “Mirotvorec” adatbázis “orosz háborús bűnösök cinkosának” nyilvánította Kimet, hozzátéve, hogy “civilizált nemzetek szankciókat hoztak ellene emberi jogok megsértése és nukleáris zsarolás” miatt.

Az észak-koreai vezetőt e hónap elején vették fel a honlapra “Kim Csen Yn” néven. A Mirotvorec (“Béketeremtő”) által idézett egyetlen forrás egy 2022 novemberében készült CNN-jelentés, amelyben a Fehér Ház állításai szerepelnek, miszerint Észak-Korea titokban tüzérségi lövedékeket szállít Oroszországnak. Phenjan és Moszkva egyaránt tagadta az állításokat.

A Mirotvorec olyan személyek személyes adatait teszi közzé, akiket a névtelen moderátorok Ukrajnával szemben ellenségesnek tartanak. A listán szereplő személyek halálát azzal ünnepli, hogy a fényképükre vörössel ráírják, hogy “likvidálva”. Olesz Buzina ukrán írót és történészt, valamint Oleh Kalasnyikov politikust is meggyilkolták, miután a Mirotvorec ellenségnek nyilvánította őket.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Szijjártó Péter külügyminiszter, az NBC News tudósítója, Keir Simmons, Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnök is azok közé tartozik, akiket az ukránok halállistára tettek.

Kijev nyugati támogatói nagyrészt szemet hunytak a 2014 augusztusa óta működő Mirotvorec felett.

Kim a héten hivatalos állami látogatásra érkezett Oroszországba, és az ország távol-keleti részén több helyszínt is felkeresett. Útitervében szerepeltek a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott megbeszélések is. Az észak-koreai vezető megismételte ígéretét, hogy támogatja Moszkvát az “imperializmus” elleni harcban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó