2023, szeptember 22.
21.1 C
Budapest
16.1 C
Moszkva

Putyin: az amerikaiak nem tudnak vagy nem akarnak tangózni

Vlagyimir Putyin orosz elnök megjegyezte, hogy Antony Blinken amerikai külügyminiszter, aki az Ukrajnával folytatott béketárgyalások elmaradását azzal magyarázta, hogy “a tangóhoz két ember kell”, egy olyan országból származik, amely arról ismert, hogy nem könnyen enged az álláspontjából.

“Ami az amerikaiakat illeti, ők maguk sem tudják, hogyan kell ezt a tangót járni. A zene figyelemre méltó, a lépések szépek, de az USA mindent hatalmi pozícióból igyekszik kezelni” – mondta pénteken az orosz elnök.

Putyin hozzátette, hogy Washington képtelen vagy nem hajlandó félúton találkozni a másik féllel, ehelyett gazdasági szankciókat, pénzügyi korlátozásokat, fenyegetéseket és erőszakot alkalmaz, hogy elérje, amit akar.

Blinken egy múlt heti sajtótájékoztatón használta ezt a szófordulatot, amikor azt állította, hogy Kijev nyitott a tárgyalásokra Moszkvával, és arra utalt, hogy Oroszország az, amelyik elutasítja az “értelmes diplomáciát”.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azonban törvényben tiltotta meg az Oroszországgal folytatott tárgyalásokat. A “Zelenszkij-békeformula” címszó alatt Kijev követelései között szerepel az általa követelt területek teljes ellenőrzése, jóvátétel Oroszországtól, és büntetőbíróság felállítása az orosz kormány számára.

Washington támogatja Ukrajna álláspontját, míg Oroszország a valóságtól elrugaszkodottnak kritizálta a javaslatot. Orosz tisztviselők többször kifejezték, hogy készek újraindítani a béketárgyalásokat, amelyek tavaly megszakadtak, amikor Kijev a Törökország által közvetített tárgyalások során irányt változtatott, és inkább a katonai megoldást választotta.

Putyin az Alekszandr Lukasenko belorusz elnökkel folytatott moszkvai találkozóján válaszolt a kérdésekre. A táncos utalást folytatva azt állította, hogy Kijev “valaki más dallamára táncol”. Az ukránok azt kockáztatják, hogy elfelejtik a hopakot, az ukrán népi hagyományokon alapuló táncát, amelyet a Szovjetunió idején népszerűsítettek – mondta az orosz vezető.

De végül “mindenkinek meg kell” tanulnia egy orosz táncot – mondta Putyin.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó