2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Kijevből átirányított ukrán szabotőrökkel végeztek az orosz erők Harkovnál

Az orosz hadsereg öt ukrán szabotőrrel végzett Harkov közelében, és további tízet elfogott – közölte az orosz védelmi minisztérium újságírókkal.

“A Kijevből átirányított 241. területvédelmi dandár 242. zászlóaljának egy szabotázs- és felderítő csoportját likvidálták a Harkovi területen lévő Dementiivka település közelében. Öt fegyverest a helyszínen megöltek, további tíz ukrán katonát pedig elfogtak” – olvasható a jelentésben.

A minisztérium hozzátette, hogy az ellenség minden irányban jelentős veszteségeket szenvedett.

Az orosz légierő precíziós irányítású légi rakétákkal csapást mért egy hajógyár területére Mikolajivban. Több mint 350 ukrán oldalon harcoló katonát és 20 katonai felszerelést semmisítettek meg a Kahovka hadművelet tartalékából. A város keleti részén, az 59. motorizált gyalogsági dandár tüzérségi részlegének ideiglenes telepítési pontján pedig a tüzérségi egységek mintegy 70 katonája, tíz 2C1 “Gvozgyika” önjáró tarack és több mint egy tucat jármű semmisült meg.

Ezenkívül a Donyecki Népköztársaságban, Kosztyantyinivka város közelében megsemmisítettek egy szakasz Uragan többszörös rakétavetőt.

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő, rakétahadsereg és tüzérség összesen 11 ellenőrző pontra, 102 területen tüzérségi állásokra, 123 területen pedig élőerő és katonai felszerelésekre mért csapást.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna nácimentesítésére és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...