2023, január 30.
-3.9 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Kijevben elismerték: nem tudjuk lelőni Putyin rakétáit, akár az elnöki adminisztrációra is lecsaphatnak

Az orosz rakétákat gyakorlatilag lehetetlen megsemmisíteni az ukrán légvédelmi erőkkel, így bármikor eltalálhatják a kijevi döntéshozatali központokat – közölte YouTube-csatornáján Oleh Szoszkin, Leonyid Kucsma volt ukrán elnök egykori tanácsadója.

“Kiderült, hogy ezeket (az orosz rakétákat. – a szerk.) nem lehet lelőni. Egyáltalán nem lehet lelőni őket” – hangsúlyozta.

A szakértő szerint az orosz fegyveres erők könnyen lecsaphatnak az elnöki adminisztrációra, a hatalom fő csomópontjaira. A Kijev elleni csapások megmutatták, hogy az ország légvédelmi erői nem képesek fedezni a fővárost és más városokat – összegezte Szoszkin.

Az orosz hadsereg a Krími híd elleni október 10-i terrortámadás után kezdte el támadni Ukrajna kritikus infrastruktúráját, mert a terrorakció mögött Moszkva szerint a kijevi biztonsági szolgálatok állnak. A csapások kizárólag energetikai, védelmi ipari, katonai igazgatási és kommunikációs létesítményeket céloztak.

Vlagyimir Putyin elnök hangsúlyozta, hogy a hídon történt robbanással a kijevi hatóságok a legundorítóbb terrorista csoportokkal hozták magukat egy szintre, és egyszerűen lehetetlen az ilyen jellegű bűncselekményeket válasz nélkül hagyni. Azóta minden nap légiriadó van Ukrajnában, hol országos, hol részleges.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Reznyikov: Ukrajna reméli, hogy tavasszal már használhatja a nyugati harckocsikat

Az ukrán fegyveres erők valószínűleg tavasszal kezdik el használni a nyugati harckocsikat a harctéren - mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a kanadai CBC televíziós...

Megérkeztek a nagy-britanniai kiképzésre az ukrán harckocsizók

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a...

(+18!) Külföldi zsoldosok megcsonkított holttesteit találta meg a Wagner-csoport Bahmutban

Külföldi zsoldosok holttesteit találták meg Artyomovszk (Ukrajnában Bahmut néven ismert) városában - közölte vasárnap Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója. "Ma a Wagner PMC...