2023, február 7.
-2.6 C
Budapest
-6.1 C
Moszkva

CNN: Ursula bejelentette a tizedik oroszellenes szankciós csomagot

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője a CNN-nek nyilatkozva kijelentette, hogy az Európai Unió az oroszellenes szankciók tizedik csomagját kívánja bevezetni.

“Von der Leyen azt is megerősítette, hogy az Oroszország elleni szankciók tizedik körét is bevezetik” – jelentette a csatorna.

Az Európai Bizottság vezetője leszögezte, hogy az új intézkedéscsomag elsősorban a már meglévő intézkedések kiskapuinak bezárására összpontosít.

Von der Leyen hozzátette, hogy a közelgő korlátozások célja, hogy véget vessenek az uniós szankciók kijátszásának, és előre lássák a megfelelő következményeket.

A Reuters a múlt héten lengyel és litván diplomatákra hivatkozva arról számolt be, hogy február végére elkészül az Oroszország elleni tizedik uniós szankciócsomag.

Az ügynökség pontosította, hogy Lengyelország és Litvánia azt szorgalmazza, hogy az új listán szerepeljenek a nukleáris ágazatra vonatkozó korlátozások, valamint bizonyos orosz médiumok betiltása, több bank kizárása a SWIFT-rendszerből és a gyémántkereskedelem leállítása.

Diplomaták további szankciókat követeltek Belarusszal szemben is. Ugyanakkor az ügynökség forrásai szerint egyre nehezebb az EU-tagok között a szükséges egyhangúságot elérni az új korlátozó intézkedések bevezetéséhez.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...

Kadirov: az év vége előtt befejeződhet a különleges hadművelet, a Nyugat letérdel

Az ukrajnai különleges művelet az év végéig befejeződik - jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen vezető a csecsen nemzetpolitikai, külügyi, sajtó- és tájékoztatási miniszterrel, Ahmed...