2023, január 30.
-1.4 C
Budapest
-2.5 C
Moszkva

Kijev: Ukrajna akkor is csatlakozhat az EU-hoz, ha a háborúnak még nincs vége

Olha Sztefanisina ukrán miniszterelnök-helyettes szerint, ha a háború befejezése bizonyos okokból csúszik, az nem befolyásolja Ukrajna uniós tagságának kérdését – mondta a kanadai Halifaxban megrendezett biztonsági konferencián .

Nem fogok jóslatokba bocsátkozni az időpontot illetően, de amikor a tagságról van szó, a háború dinamikája nem lesz döntő tényező. Akkor is csatlakozhatunk az EU-hoz, ha a háborúnak még nincs teljesen vége – mondta.

A miniszterelnök-helyettes nem pontosította, hogy a háború mely aspektusait lehet elhalasztani addig, amíg Ukrajna uniós csatlakozása a gyakorlati síkra nem lép.

Sztefanisina azonban megjegyezte, hogy Ukrajna és az EU annak ellenére kötött kereskedelmi politikai megállapodást, hogy háborús konfliktus zajlik az országban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Reznyikov: Ukrajna reméli, hogy tavasszal már használhatja a nyugati harckocsikat

Az ukrán fegyveres erők valószínűleg tavasszal kezdik el használni a nyugati harckocsikat a harctéren - mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a kanadai CBC televíziós...

Megérkeztek a nagy-britanniai kiképzésre az ukrán harckocsizók

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a...

(+18!) Külföldi zsoldosok megcsonkított holttesteit találta meg a Wagner-csoport Bahmutban

Külföldi zsoldosok holttesteit találták meg Artyomovszk (Ukrajnában Bahmut néven ismert) városában - közölte vasárnap Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója. "Ma a Wagner PMC...