2023, január 30.
-1.4 C
Budapest
-2.5 C
Moszkva

Erdogan: Európa és főleg Lengyelország végtelen árat fog fizetni Oroszország elszigeteléséért

Oroszország elszigetelésére irányuló politika súlyos következményekkel jár az európai országokra nézve – mondta Recep Tayyip Erdogan török elnök a Moszkva. Kreml. Putyin. című műsorban a Rosszija 1 televíziós csatornán.

“Az ár végtelen lesz. És ezt az árat egyre inkább Európa fizeti meg, és vele együtt Lengyelország” – mondta.

November közepén a török vezető arról beszélt, hogy a Nyugat az USA vezetésével “szinte korlátlanul” támadja Oroszországot, és Moszkvának ellen kell állnia. Az ukrajnai fellépését Ankarában nem véletlennek minősítették, mivel azt a NATO lépései előzték meg.

Oroszország ukrajnai különleges katonai műveletének megkezdése után a nyugati országok fokozták a Moszkvára gyakorolt szankciós nyomást, ez azonban az üzemanyagárak emelkedését és rekordszintű inflációt idézett elő az Egyesült Államokban és Európában.

Ahogy Vlagyimir Putyin elnök rámutatott, az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, de a szankciók súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra. Az államfő szerint mindazonáltal Oroszország pénzügyi stabilitása nem sérült, míg Európa maga szankciós zsákutcába jutott.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Reznyikov: Ukrajna reméli, hogy tavasszal már használhatja a nyugati harckocsikat

Az ukrán fegyveres erők valószínűleg tavasszal kezdik el használni a nyugati harckocsikat a harctéren - mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a kanadai CBC televíziós...

Megérkeztek a nagy-britanniai kiképzésre az ukrán harckocsizók

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a...

(+18!) Külföldi zsoldosok megcsonkított holttesteit találta meg a Wagner-csoport Bahmutban

Külföldi zsoldosok holttesteit találták meg Artyomovszk (Ukrajnában Bahmut néven ismert) városában - közölte vasárnap Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója. "Ma a Wagner PMC...