2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

Kijev magyar származású zsoldosa azzal fenyegetőzött, hogy “porig égeti az ukrán hadsereget”

Egy hírhedt magyar származású ausztrál tévésztár, aki csatlakozott az ukrán Nemzetközi Légióhoz, megzsarolta a kijevi katonai parancsnokokat, miközben ellenállt több olyan kísérletnek, amely arra irányult, hogy kirúgják őt a légióból – derül ki a Daily Mail által szombaton nyilvánosságra hozott felvételekből.

A titokban rögzített felvételekből úgy tűnik, hogy Fajk Emese, aki azután lett a nemzetközi légió kommunikációs igazgatója, hogy egy televíziós valóságshowban elkövetett csalási botrányt követően elmenekült Ausztráliából, azzal fenyegetőzött, hogy káros információkat szivárogtat ki az ukrán hadseregről, ha egy engedély nélküli tengerentúli útja miatt kirúgják.

A felvételek tanúsága szerint ennek elkerülése érdekében megzsarolta Andrij Ordinovics ukrán tábornokot, aki a “Zeusz” fedőnevet viselte. Azt mondta, hogy az ukrán tisztviselők “ki akarták toloncolni [őt] dezertálás miatt” és “fel akarták bontani a szerződését”.

Fajk kifejtette, hogy “egyetlen szerencséje az volt, hogy előtte beszéltem ‘Zeusszal’, és nem tudtak hozzám érni. Azt mondtam a Zeusnak, hogy ha nem térhetek vissza erre a posztra, akkor nyilvánosságra hozok mindent, amit tudok, és hogy miért távolítanak el”.

Emese elmondta, hogy megérti, ha elkezdene beszélni arról, amit látott, “az porig égetné a hadsereget”.

A továbbiakban azt mondta, hogy ez a kiszivárogtatás “nagyon káros lenne a hadseregre nézve, ha nyilvánosságra kerülne: a korrupció, az eltűnő s**t, a külföldiekkel való bánásmód… ha elkezdek erről beszélni, a hadsereg szétesik az összes belső vizsgálattal, amit [akkor] el kellene kezdeni”.

Ráadásul a lap által látott “bizalmas dossziék” szerint állítólag az ex-tévésztár áll a 2,5 millió dollár értékű orvosi felszerelések eltűnése mögött is. A dokumentumok azt is állítják, hogy olyan adományokat lopott el, amelyeket Ukrajna támogatására szántak.

Fajkot világszerte többször vádolták már csalással, leginkább azzal, hogy egy ausztrál valóságshow, a “The Block” című műsor árverésén sikertelenül próbált meg vásárolni egy 4,2 millió dolláros házat, állítólag banki átutalásokról szóló hamis bizonylatok bemutatásával.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...

A Kreml szerint nagy lesz a lelkesedés a nyugati tankok megsemmisítésére

Az orosz vállalkozások és tisztviselők által a nyugati haditechnikai eszközök ukrajnai megsemmisítéséért felajánlott pénzjutalmak elkerülhetetlenül több lelkesedőhöz fognak vezetni, akik hajlandóak lesznek vállalni a...

Megkezdődött a Kijev által ellenőrzött kulcsfontosságú város bekerítésének befejezése

Az orosz csapatok most arra készülnek, hogy megtámadják az egyetlen utat, amelyen keresztül Kijev utánpótlást tud biztosítani az Artemovszkban (Bahmutban) állomásozó csapatoknak - állítja...