2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Az EU szerint Oroszország a felelős a Moszkva elleni dróntámadásokért, amit eszkalációra használ fel

Az EU felszólította Oroszországot, hogy ne használja fel a Moszkva elleni dróntámadásokat az ukrajnai ellenségeskedések eszkalálására, hangsúlyozva, hogy “nincs információja a Moszkvát támadó drónok eredetéről”. Ezt Nabila Massrali, az EU külügyi szolgálatának képviselője jelentette ki egy brüsszeli tájékoztatón – írja a TASZSZ orosz hírügynökség.

“Oroszország nem használhatja fel ezeket a tényeket az ukrajnai ellenségeskedések eszkalálására” – mondta Massrali, hangsúlyozva, hogy az EU-nak “nincsenek független információi az incidens részleteiről vagy a drónok eredetéről”.

“Az európai békefenntartási alapokon keresztül szállított fegyverek kizárólag Ukrajna területi integritásának védelmére használhatók” – tette hozzá.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az Európai Bizottság szerint Kijevnek “joga van minden szükséges eszközt felhasználni szuverenitása és területi integritása megvédéséhez”.

Ismét ukrán drónok támadták Moszkva üzleti negyedét

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó