2022, december 6.
5.1 C
Budapest
-10.8 C
Moszkva

Észtország: az EU-ba érkező orosz turisták biztonsági fenyegetést jelentenek

Az ukrajnai konfliktus idején az EU-ba érkező orosz turisták biztonsági kockázatot jelentenek – mondta Kaja Kallas észt miniszterelnök.

Észtország a hónap elején megtiltotta az orosz turisták beutazását, és több más uniós állammal együtt szorgalmazza az orosz utazókra vonatkozó, az egész unióra kiterjedő korlátozásokat a Moszkva ellen az ukrajnai katonai művelet miatt elrendelt szankciók részeként.

“Valóban mi viseljük a terhet. A probléma az, hogy nem tudjuk ellenőrizni az összes érkező turistát. És úgy látjuk, hogy biztonsági fenyegetést jelentenek” – mondta Kallas szerdán a Sky Newsnak.

Azzal érvelt, hogy az egyszerű oroszok “szintén felelősek országuk tetteiért”, és hogy “a vízumtilalomnak olyan hatása lehetne, hogy a háború véget érjen”.

“Az orosz állampolgároknak csak 10 százaléka utazik ténylegesen külföldre. Ők Moszkvából és Szentpétervárról származnak, így ezeknek az embereknek is van befolyásuk a Kreml döntéseire” – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a tilalom által érintett oroszok “nyomást gyakorolnának a Kremlre”.

Egyes uniós országok, például Németország és Magyarország eközben ellenzi a teljes vízumtilalmat. Josep Borrell, a blokk vezető diplomatája hétfőn azt mondta, hogy nem kellene bezárni az ajtókat azok előtt az oroszok előtt, akik nem támogatják a Kreml álláspontját.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.