2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Kijev 48 órán belül találkozót kér Oroszországgal és a bécsi dokumentum aláíróival

Ukrajna 48 órán belül találkozót kért Oroszországtól és az EBESZ bécsi dokumentum összes aláírójától, hogy megvitassák az ukrán határ menti csapatmozgások körül kialakult helyzetet – közölte Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter vasárnap.

“Oroszország nem válaszolt a bécsi dokumentum szerinti kérésünkre. Következésképpen megtesszük a következő lépést. 48 órán belül találkozót kérünk Oroszországtól és minden résztvevő államtól, hogy megvitassuk a határunk mentén és az ideiglenesen megszállt Krímben zajló csapaterősítést és átcsoportosítást” – írta Twitter-fiókján.

Korábban Ukrajna az EBESZ bécsi dokumentumra hivatkozva követelt magyarázatot Oroszországtól az orosz-ukrán határ közelében zajló csapatösszevonásokra.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter korábban közölte: a Belaruszban zajló hadgyakorlaton résztvevő csapatok létszáma nem éri el az EBESZ bécsi dokumentumként ismert szabályai szerint 2011-ben elfogadott maximális szintet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...