2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Kigyulladt egy olajtároló az oroszországi Krasznodar régióban

Kigyulladt egy olajtároló az oroszországi Krasznodar régióban – közölte szerda reggel a helyi kormányzó.

Az üzemanyagraktár Volna faluban található, 10 kilométerre északra a kikötővárostól, Taman városától. Venyamin Kondratyev kormányzó elmondta, hogy a tűzvész a legmagasabb nehézségi fokozatot kapta.

Eddig nem jelentettek sérülteket, és a helyi lakosok nincsenek veszélyben – közölte a tisztviselő, hozzátéve, hogy a tűzoltók arra összpontosítják erőfeszítéseiket, hogy megakadályozzák a tűz továbbterjedését.

Múlt szombaton ukrán dróncsapás gyújtott fel egy olajterminált a Krím-félszigeten lévő Szevasztopolban. Az ukrán hadsereg szerint a művelet célja az volt, hogy megzavarja a városban állomásozó orosz Fekete-tengeri Flotta logisztikáját a hónapok óta ígért ukrán ellentámadás előtt.

Az orosz TASZSZ hírügynökség a krasznodari mentőszolgálat egyik forrását idézve azt mondta, hogy a volnai létesítményt is drón találta el.

Taman fontos kompösszeköttetésként szolgál a Krím-félszigettel, és ez a legközelebbi nagy település a Krími híd keleti részéhez, amely a félszigetet és a Krasznodari területet köti össze. Magas rangú ukrán tisztviselők ígéretet tettek a stratégiailag fontos építmény megsemmisítésére.

Tavaly egy teherautó által szállított nagy erejű bomba megrongálta a híd néhány elemét, és három civil, köztük a sofőrt is meghalt. Moszkva az ukrán katonai hírszerzést vádolta meg a terrortámadásnak minősített bűncselekmény kitervelésével.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó