2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Két újabb települést vont az ellenőrzése alá a Wagner-csoport a Donbasszban

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója szerdán közölte, hogy az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a Donyecki Népköztársaságban, az ukránok által csak Bahmut néven ismert Artyomovszktól mintegy 20 kilométerre fekvő Sakko és Vancetti falvakat.

“Ma, 2023. február 1-jén 16 órakor a PMC Wagner rohamosztagai teljes ellenőrzést gyakoroltak Sakko és Vancetti felett” – közölte Prigozsin sajtószolgálata a Telegramon.

A sajtószolgálat egy képet is közzétett a katonákról az egyik faluból.

Forrás: CSVK-Wagner Telegram

Andrej Marocsko nyugalmazott alezredes a Luganszki Népköztársaságtól korábban szerdán azt mondta, hogy az orosz erőknek mintegy 10 kilométert kell megtenniük, hogy befejezzék Artemivszk/Bahmut bekerítését. Prigozsin szerint a város operatív bekerítése még nem valósult meg.

Artyomovszk térségében heves harcok dúlnak. Gyenyisz Pusilin, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetője korábban azt mondta, hogy az orosz erők folyamatosan dolgoznak azon, hogy elvágják az ukrán csapatok utánpótlási útvonalait a térségben. Azt is elmondta, hogy a harcok elérték a város külterületeit, köztük olyan városrészeket is, amelyeket nemrég még ukrán egységek tartottak ellenőrzésük alatt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó