2023, március 21.
11.2 C
Budapest
1.2 C
Moszkva

Reznyikov: Oroszország több katonát mozgósított, mint amit bevallott és offenzívára készül

Oroszország 500 ezer katonát mozgósított a hivatalosan bejelentette 300 ezer helyett és február 24-re offenzívát készít elő – mondta  Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter.

“Úgy gondoljuk, hogy mivel ők (az oroszok) a szimbolizmusban élnek, február 24-e körül megpróbálnak majd valamit” – mondta Reznyikov a BFMTV-nek.

Elmondása szerint Oroszország 500 ezer orosz katonát mozgósított. “Hivatalosan 300 ezer főt jelentettek be, de amikor a határnál látjuk a csapatokat, becsléseink szerint ez sokkal több” – folytatta a miniszter.

Reznyikov szerint az orosz fegyveres erők “két irányban kísérelhetnek meg offenzívát: ez lehet a Donbassz, vagy lehet a déli rész is”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó