2023, október 3.
16.7 C
Budapest
10.9 C
Moszkva

Két drónnal próbálták megtámadni Moszkvát az ukránok

Szergej Szobjanyin, Moszkva polgármestere szerint nem keletkezett nagyobb kár a hétfő hajnali 4 óra körül megkísérelt ukrán dróncsapást követően. A drónok nem lakóépületekre zuhantak, miután a hadsereg elektronikus hadviselési eszközökkel elfojtotta őket.

Az orosz védelmi minisztérium rövid közleményben közölte, hogy hétfő hajnalban megakadályozta “a kijevi rezsim két pilóta nélküli légi járművel végrehajtott terrortámadásra tett kísérletét”.

Több dróndarabot találtak Moszkva belvárosában, a Komszomolszkij proszpekten, nem messze a védelmi minisztérium főhadiszállásától – közölte a TASZSZ hírügynökséggel a katasztrófavédelmi szolgálat egyik forrása. A közlekedési tárca közölte, hogy a környéken részben korlátozták a forgalmat, és azt tanácsolták a lakosoknak, hogy tervezzenek kerülőutakat.

Míg maga a drón nem lakóépületre zuhant, a jelentések szerint a környéken lévő lakóépületek több ablakát is kitörte a robbanáshullám. Áldozatokról vagy sérültekről nem érkezett jelentés, de a mentőszolgálatok a helyszínen dolgoznak, a videókon több rendőrautó és mentőautó látható.

A második drón a jelek szerint egy dél-moszkvai magasépületet talált el, amely a Leroy Merlin francia barkácsipari óriáscég irodájának ad otthont. A közlekedési minisztérium megerősítette a részleges útlezárást és a forgalom elterelését a környéken.

Ukrajna már korábban is megpróbált célpontokat támadni Moszkva régióban és magában a fővárosban. A hónap elején négy érkező UAV-t lőtt le a légvédelem Novaja Moszkva felett, míg egy másik lezuhant, miután az elektronikus hadviseléssel hatástalanították.

A múlt hónapban az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy Kijev támadást indított Moszkva ellen nyolc drónnal, amelyeket vagy a légvédelem lőtt le, vagy elektronikus hadviseléssel hatástalanítottak. A támadás több lakóépületet megrongált, de nem okozott sérüléseket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó