2022, augusztus 19.
36.3 C
Budapest
25.9 C
Moszkva

Képek: Putyin koszorúz a Haza Védelmezőjének Napja alkalmából

Vlagyimir Putyin orosz elnök koszorút helyezett az Ismeretlen Katona sírjánál a Haza Védelmezőjének Napja alkalmából.

Oroszország kész a nyílt és becsületes párbeszédre a nemzetközi ügyekben, mindemellett az állam legfontosabb feladata a védelmi képesség biztosítása marad – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a haza védelmezőjének napja elnevezésű ünnep alkalmából szerdán elmondott köszöntőjében.

„Olyan fegyvereket helyeztünk hadrendbe, amelyeknek nincs párjuk a világon. Folytatjuk a perspektivikus fegyverrendszerek fejlesztését, beleértve a hiperszonikus és az új fizikai elveken alapuló fegyverrendszereket, valamint kiterjesztjük a fejlett digitális technológiák és a mesterséges intelligencia elemeinek alkalmazását” – mondta az államfő, aki szerint a jövő fegyverei sokszorosára növelik az orosz fegyveres erők harci potenciálját.

Putyin a Kreml falánál megkoszorúzta az ismeretlen katona emlékművét. A fegyveres erők napját idén két nappal azt követően ünneplik meg, hogy az orosz elnök elismerte a délkelet-ukrajnai szakadár köztársaságok függetlenségét és egy nappal azután, hogy a törvényhozástól felhatalmazást kapott a hadsereg külföldön történő bevetésére.

Kedd reggeli orosz összesítés szerint eddig több mint 96 ezer embert menekítettek át a délkelet-ukrajnai szakadár köztársaságokból Oroszországba.

A hatóságok az ország 85 régiójából 47-ben 656 befogadópontot alakítottak ki a számukra, de sajtójelentések szerint a lakosság részéről is jelentős befogadási szándék jelentkezett.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...

Videózott a kanadai zsoldos az ukrán fronton, majd elmenekült Ukrajnából

A nemrégiben Herszon közelében végrehajtott bevetés - amelyet részben a National Post rendelkezésére bocsátott, a harci káoszról készült egyperces videófelvétel is megörökít - Paul...