2022, május 16.
27.8 C
Budapest
12.8 C
Moszkva
Hiredetés

Oroszország katonai válaszlépésre figyelmeztette az Egyesült Államokat

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes hétfőn figyelmeztette amerikai kollégáit, hogy a jövőben katonai válaszlépéseket adhatnak arra, ha az Egyesült Államok fejlett fegyvereket állomásoztat Európában.

Ragaszkodott ahhoz, hogy ha a NATO új fegyverkezési képességek bevetése felé halad, “amelyeket az Egyesült Államokban nagyon gyorsan fejlesztenek”, az orosz hadsereg olyan módon válaszolhat, amely “szükségszerűen és elkerülhetetlenül kárt okoz az Egyesült Államok és európai szövetségesei biztonságának”.

Rjabkov a biztonsági garanciákról Genfben folytatott kulcsfontosságú amerikai-orosz tárgyalások után egy nappal a médiának nyilatkozva azt is elmondta, hogy eddig nem történt előrelépés a NATO-bővítés megfékezésére irányuló orosz javaslatokkal kapcsolatban. Szerinte a labda most a NATO térfelén van, amelynek – szavai szerint – végre “valódi lépést” kell tennie az Oroszországgal történő közös megegyezés irányába.

“Felszólítjuk az Egyesült Államokat, hogy ebben a pillanatban mutasson maximális felelősséget. Nem szabad alábecsülni a konfrontáció esetleges fokozódásával kapcsolatos kockázatokat” – mondta Rjabkov, hozzátéve, hogy “jelentős” erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy meggyőzzék az amerikaiakat arról, hogy a saját érdekükben ne játszanak a tűzzel.

NATO-tagállamok és Oroszország . A térképen még nem jelölt, de Finnország és Norvégia is jelezte csatlakozási szándékát a NATO-hoz

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”28847″]

 

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS