2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Katarban elvették az ukrán labdarúgó neonáci zászlaját, azután a közösségi médiában panaszkodott

Az ukrán neonáci Azov zászlóalj zászlaját elvették a spanyol szurkolók, majd a helyi hatóságok lefoglalták azt a katari világbajnokság spanyol-német mérkőzésén – panaszolta a közösségi médiában Roman Zozulja ukrán labdarúgó.

“Néhány perc múlva megjelentek a FIFA képviselői, és lefoglalták a zászlót, arra hivatkozva, hogy az sért bizonyos előírásokat és állítólag tiltott” – panaszkodott a sportoló.

Zozulja a FIFA alkalmazottait “az orosz propaganda áldozatainak” nevezte, felszólította az ukrán hatóságokat, hogy avatkozzanak be a helyzetbe, és azzal fenyegetőzött, hogy a szervezetnek bocsánatot kell kérnie a döntéséért.

Ukrán neonácik Katarban is.

Az orosz legfelsőbb bíróság az Azovot terrorista szervezetnek nyilvánította és betiltotta. A főügyészség megállapította, hogy a zászlóalj harcosai tiltott eszközöket és harci módszereket alkalmaztak. A főügyészség vezetője, Igor Krasznov elmondta, hogy a civilek megkínzásával és a gyermekek megölésével kapcsolatos tényeket rögzítettek.
Katar ad otthont a labdarúgó-világbajnokságnak november 21. és december 18. között.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...