2023, február 1.
4.2 C
Budapest
0 C
Moszkva

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában – mondta a RIA Novosztyinak Andrej Marocsko, a Luganszki Népköztársaság népi milíciájának tisztje.

“A speciális járművek, amelyek jelenleg többnyire kerekes járművek, nem felelnek meg a feladatnak. A logisztikában zavar van – a rossz időjárási körülmények nem teszik lehetővé számukra (az ukrán evakuáló brigádok. – A szerk.), hogy olyan helyekre menjenek, ahol nagy a sebesültek felhalmozódása” – mondta Marocsko hírszerzési adatokra hivatkozva.

Hozzátette, hogy emiatt az ellenség soraiban egyre nő az áldozatok száma. Marocsko szerint az ukrán biztonsági erők jelentős számú sebesültje és halottja van ebben az irányban.

“Hiány van szakorvosokból, mivel az áldozatok száma sokszorosára nőtt. Többek között a tüzérségünk aktív munkájának köszönhetően” – mondta a tiszt a hírügynökségnek.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éve bántalmaz és népirtásnak tesz ki”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz katonai szóvivő is megerősítette Blahodatne település felszabadítását a Donbasszban

Egy Donyecktől mintegy hatvan kilométerre délkeletre fekvő település elfoglalásáról tett bejelentést kedden az orosz katonai szóvivő. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a...

Nem lenne praktikus – Nagy-Britannia nem szállít harci repülőgépeket Ukrajnának

Nagy-Britannia nem szállít korszerű harci repülőgépeket Ukrajnának, mert ez nem lenne "praktikus" a kiképzési idő hosszúsága miatt - közölte kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök...

Kreml: Porosenko, Merkel és Hollande félrevezetésnek szánta a minszki megállapodásokat

A volt ukrán, német és francia vezető megerősítette, hogy Kijevnek az erőszakos megoldásra való felkészítését fedezendő írta alá a minszki megállapodásokat, ezért az orosz...