2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Kanadai és francia haditudósítók folyamodnak orosz állampolgárságért

Több kanadai és francia haditudósító, akik a donbasszi eseményekről tudósítanak, orosz állampolgárságot szeretnének kapni – mondta a TASZSZ hírügynökségnek Christel Nehan francia haditudósító, a Donbass Insider című lap főszerkesztője.

“Vlagyimir Putyin elnök rendeletének köszönhetően már két éve orosz állampolgár vagyok, mivel 2016-ban szereztem DNK [Donyecki Népköztársaság] útlevelet. Francia útlevelem már nincs, mivel az enyém lejárt, és nem vettem a fáradságot, hogy újat szerezzek. Kiderült, hogy ezzel lemondtam a francia állampolgárságomról. A srácok többségének, akiket szeretnék bevonni az új internetes ügynökségem csapatába, még nincs orosz útlevele” – mutatott rá.

“Tudom azonban, hogy nagyon szeretnék, mert egyikünk számára sincs visszaút. Hazánkban elnyomás és börtön fenyeget minket” – tette hozzá Nehan.

Az Oroszországban dolgozó független újságírókat tömörítő nemzetközi internetes ügynökség létrehozására vonatkozó javaslatát tárgyalva Nehan rámutatott, hogy ez lehetővé tenné “a Nyugat propagandagépezetének szétzúzását”.

“Ahogy Vlagyimir Putyin mondta, az igazság a legjobb fegyver a hazugság ellen. Biztos vagyok benne, hogy az egész propaganda megsemmisítéséhez az igazság kimondása szükséges. Ha minden franciaországi és amerikai médium hűségesen végezné a munkáját, nem kellene ilyen helyzettel szembenéznünk, és a Nyugat nem táplálná a kijevi rezsimet, amely továbbra is gyilkolja a civileket Donbasszban” – magyarázta a haditudósító.

Nehan szerdán részt vett az “Oroszország – A lehetőségek földje” elnevezésű nonprofit szervezet felügyelőbizottságának ülésén, és kezdeményezte egy Oroszországban dolgozó nyugati újságírókból álló csapat létrehozását. Putyin elnök ígéretet tett arra, hogy támogatja a projektjét.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó