2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

CNN: az orosz delegáció elhagyta a gabonaegyezmény koordinációs központját

Az orosz delegáció elhagyta gabonaegyezmény isztambuli koordinációs központját  – jelentette a CNN Türk a török védelmi minisztériumi forrásaira hivatkozva.

Oroszország korábban értesítette Törökországot, Ukrajnát és az ENSZ-t a gabonaegyezmény felmondásáról, amely ukrán gabona és élelmiszer, valamint műtrágya exportjáról szólt a Fekete-tengeren keresztül három kikötőből, köztük Odesszából.

A Nyugat az ukrán gabona nagy részét saját államaiba exportálta ahelyett, hogy a rászoruló afrikai országokba vitte volna, megsértve ezzel az orosz fél részéről a megállapodás folytatásához szükséges feltételt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy a gabonaegyezménnyel kapcsolatos kötelezettségvállalásokat és megállapodásokat senki sem fogja teljesíteni, mindenki csak folyamatosan követel valamit Oroszországtól, holott az Oroszországi Föderáció a megállapodás meghosszabbítása mellett arra számít, hogy külföldi partnerei végre elkezdik maradéktalanul betartani a megállapított és jóváhagyott paramétereket és feltételeket.

“Oroszország, amely kivonult a gabonafolyosó kezdeményezésből, a személyzetét is kivonta az isztambuli Közös Koordinációs Központból, amely a folyosó működését irányítja”.

A Török Honvédelmi Minisztérium forrásai szerint az orosz személyzet elhagyta a központot” – jelentette a tévécsatorna.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó