2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Kadirov: visszaszerezzük a városokat Harkov irányában, hamarosan konkrét eredményeket láttok

Ramzan Kadirov csecsen elnök kijelentette, hogy a különleges katonai művelet Harkov irányában Oroszország által hátrahagyott összes várost visszaszerzik és konkrét eredményeket ígért a közeljövőben a Telegramon megjelent hangüzenetében.

Korábban Vitalij Hancsev, a Harkovi felszabadított területek vezetője elmondta, hogy a hatóságok megkezdték a lakosság evakuálását Kupjanszkból, Izjumból, Shevchenkoveból és Balaklijából, felszólította a lakosokat, hogy hagyják el otthonaikat a katonai műveletek területén.

Az orosz védelmi minisztérium szombaton közölte, hogy a Balaklijából és Izjumból átcsoportosították a csapatokat Donyeck irányába, hogy elérjék a Donbassz felszabadítására indított különleges katonai művelet kitűzött céljait.

“A védelmi minisztérium tisztázta a helyzetet, ami miatt kivonultak ezekből a városokból – Izjum, Kupjanszk, Balaklija Harkov irányában. De a katonai stratégiából kiszorították” – emlékezett vissza a csecsen vezető.

“De én, Ramzan Kadirov, hivatalosan kijelentem, hogy ezeket a városokat visszaszerezzük, a kifejezetten erre a célra kiképzett embereink már ott vannak, készen állunk további 10 000 harcost küldeni. A közeljövőben elérjük Ogyesszát, és konkrét eredményeket fogtok látni” – mondta Kadirov a Telegram-csatornáján közzétett hangüzenetben.

“Az a tény, hogy néhány várost feladtunk – ez is egy plusz. Nem hibáztathatok senkit, mert nem értem mélységében, hogy milyen stratégiát dolgoztak ki. De egyvalamit tudok – Oroszország győzni fog, és a NATO sátánjait és a nyugat-európai különleges szolgálatok fegyvereit elnyomja, szétzúzza a harcosaink szelleme” – véli Kadirov.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...