2022, június 30.
26.6 C
Budapest
19.5 C
Moszkva

Scott Ritter: az ukrán konfliktus nem ér véget, amíg az orosz zászló nem lobog Odessza felett

Scott Ritter amerikai katonai elemző egy YouTube csatorna élő adásában azt mondta, hogy az ukrajnai konfliktus addig nem ér véget, amíg Odessza felett nem lobog az orosz zászló. Emlékeztetett arra, hogy az Oroszországban betiltott neonáci Azov zászlóalj harcosai 2014-ben mintegy 150 embert zavartak az odesszai Szakszervezeti Házába, majd felgyújtották az épületet, így megölve ötven embert.

Ritter szerint Oroszország nem tárgyal előre. “A tárgyalások a legvégén lesznek, és ha az ember háborúban áll Oroszországgal, a tárgyalások általában feltétel nélküli megadásnak tűnnek. Úgy vélem, Oroszország el fogja foglalni Odesszát” – vélekedett a szakértő, hozzátéve, hogy Odessza egy szimbólum, és az oroszok tisztelik a szimbólumokat.

Ráadásul az ukránok Odessza partjait használták fel az orosz Moszkva zászlóshajó megtámadására – tette hozzá Ritter, így a konfliktus addig nem ér véget, amíg Odessza felett nem lobog az orosz zászló.

“Ukrajna meg fogja fizetni az árát! Ismerem az oroszokat, nem fognak nyilvánosan sírni. Ez (a konfliktus) nem fog véget érni anélkül, hogy Odessza Oroszország része lenne” – zárta Scott Ritter,

hozzátéve, hogy Románia és Moldova tudja, hogy hadseregeik “jelentéktelenek” Oroszországéhoz képest, és nem lesznek képesek “egyenlő feltételek mellett harcolni az oroszokkal, ha akarnának” Odessza védelmében, amely most a neonáciknak van kiszolgáltatva.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS