2023, január 27.
1.3 C
Budapest
-2.6 C
Moszkva

Felmérés: Ukrajna nem tudja legyőzni Oroszországot és területekről kell lemondani – mondják a németek

A németek csaknem fele úgy véli, hogy Ukrajnának területeket kellene átengednie az ország keleti részén, hogy békeszerződést kössön Oroszországgal – derül ki a német RTL televízió friss felméréséből.

Míg a németek 47%-a támogatja, hogy Ukrajna területi engedményeket tegyen Oroszországnak, addig 41% ellenzi ezt. A megkérdezettek fennmaradó 12 százaléka bizonytalan a kérdésben a felmérés szerint.

A németek túlnyomó többsége – mintegy 69%-a – nem hisz abban, hogy Kijev képes lesz legyőzni Oroszországot a harctéren és kiűzni csapatait az országból. Mindössze 26%-uk tartja magát ahhoz az elképzeléshez, hogy a kollektív Nyugat által Kijevnek szállított elegendő fegyverzet lehetővé tenné, hogy katonai győzelmet arasson Oroszország felett. Eközben a németek 56%-a úgy véli, hogy helyes volt nehézfegyvereket szállítani Kijevnek, míg mintegy 40% ellenzi ezt.

A Kijevnek történő fegyverszállítások támogatása ellenére a németek túlnyomó többsége (73%) nem hisz abban, hogy az ország szövetségi kormányának van egy jól átgondolt stratégiája arra, hogy Kijevvel és Moszkvával szemben hosszú távon egyaránt fellépjen, míg mindössze 15% szerint van egy jól átgondolt terv.

Oroszország február 24-én csapatokat küldött Ukrajnába, arra hivatkozva, hogy Kijev nem hajtja végre a minszki megállapodásokat, amelyek célja, hogy a donyecki és luganszki régióknak különleges státuszt biztosítson az ukrán államon belül. A Németország és Franciaország közvetítésével létrejött jegyzőkönyveket először 2014-ben írták alá. Petro Porosenko volt ukrán elnök azóta elismerte, hogy Kijev fő célja az volt, hogy a tűzszünetet időnyerésre és “nehézfegyveres erők létrehozására” használja fel.

2022 februárjában a Kreml független államként ismerte el a Donbassz köztársaságokat, és követelte, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik semmilyen nyugati katonai szövetséghez. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk/Bahmut operatív bekerítését

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk (ukránul: Bahmut) operatív bekerítését - közölte a Pervij Kanal csatornával Apti Alaudinov, az Ahmat különleges erők parancsnoka és az...

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...