2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Felmérés: Ukrajna nem tudja legyőzni Oroszországot és területekről kell lemondani – mondják a németek

A németek csaknem fele úgy véli, hogy Ukrajnának területeket kellene átengednie az ország keleti részén, hogy békeszerződést kössön Oroszországgal – derül ki a német RTL televízió friss felméréséből.

Míg a németek 47%-a támogatja, hogy Ukrajna területi engedményeket tegyen Oroszországnak, addig 41% ellenzi ezt. A megkérdezettek fennmaradó 12 százaléka bizonytalan a kérdésben a felmérés szerint.

A németek túlnyomó többsége – mintegy 69%-a – nem hisz abban, hogy Kijev képes lesz legyőzni Oroszországot a harctéren és kiűzni csapatait az országból. Mindössze 26%-uk tartja magát ahhoz az elképzeléshez, hogy a kollektív Nyugat által Kijevnek szállított elegendő fegyverzet lehetővé tenné, hogy katonai győzelmet arasson Oroszország felett. Eközben a németek 56%-a úgy véli, hogy helyes volt nehézfegyvereket szállítani Kijevnek, míg mintegy 40% ellenzi ezt.

A Kijevnek történő fegyverszállítások támogatása ellenére a németek túlnyomó többsége (73%) nem hisz abban, hogy az ország szövetségi kormányának van egy jól átgondolt stratégiája arra, hogy Kijevvel és Moszkvával szemben hosszú távon egyaránt fellépjen, míg mindössze 15% szerint van egy jól átgondolt terv.

Oroszország február 24-én csapatokat küldött Ukrajnába, arra hivatkozva, hogy Kijev nem hajtja végre a minszki megállapodásokat, amelyek célja, hogy a donyecki és luganszki régióknak különleges státuszt biztosítson az ukrán államon belül. A Németország és Franciaország közvetítésével létrejött jegyzőkönyveket először 2014-ben írták alá. Petro Porosenko volt ukrán elnök azóta elismerte, hogy Kijev fő célja az volt, hogy a tűzszünetet időnyerésre és “nehézfegyveres erők létrehozására” használja fel.

2022 februárjában a Kreml független államként ismerte el a Donbassz köztársaságokat, és követelte, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik semmilyen nyugati katonai szövetséghez. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...