2023, március 28.
3.5 C
Budapest
6 C
Moszkva

Kadirov az azovos hadifoglyokon trollkodott: a következő megálló, Groznij (videó)

Pénteken jelentette be az orosz hadsereg, hogy a neonáci Azov zászlóalj utolsó harcosai is elhagyták az Azovsztal acélműt és megadták magukat, miután közel két hónapig az üzem pincéiben bujkáltak. Az oroszokat és különösen a csecseneket korábban fenyegető közel 2500 harcos megadása Mariupol teljes felszabadítását jelentette.

Az oroszországi Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov vasárnap Telegram-csatornáján egy mémszerű videót tett közzé, amelyen az azovi fegyvereseket személyesen szállítja el.

A videón Kadirov végignézi az azovi harcosok könyörgéseit a kimenekítésükért, és reagál a híradásokra, amelyekben segítséget kérnek. Később azonban az is látható, amint Kadirov egy buszt vezet, amelyen az elfogott fegyvereseket szállítja a csecsen köztársaság fővárosába, Groznijba.

Az “És én figyelmeztettem” feliratú, nevető emojival ellátott felvételen az látszik, ahogy mondja nekik: “A következő megálló, Groznij“.

Korábban Kadirov kifejtette álláspontját az Azov zászlóalj hadifogolycseréjének lehetőségéről. Szerinte a katonák kicserélhetők, de “a Bandera-követőket – semmilyen körülmények között nem lehet kicserélni”.

Kadirov szerint őket “a törvénynek megfelelően meg kell büntetni”.

A csecsen vezető a harcosok sorsával kapcsolatos álláspontjáról szólva egy korábbi, Telegramon közölt bejegyzésében azt írta, hogy a nacionalista zászlóalj harcosainak, akik megadták magukat “megérdemelt büntetést kell elszenvedniük a polgári lakosság ellen elkövetett összes atrocitásokért”.

Korábban az orosz média arról is beszámolt, hogy az Azov zászlóalj egyik nacionalistája önként megadta magát, de ezt megelőzően sikerült Kadirovot a közösségi médiában közzétett bejegyzésen megfenyegetnie az ellene irányuló megtorlással, és ígéretet tett arra, hogy bántalmazni fogja a családját, köztük a lányait is.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó