2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Kadirov az azovos hadifoglyokon trollkodott: a következő megálló, Groznij (videó)

Pénteken jelentette be az orosz hadsereg, hogy a neonáci Azov zászlóalj utolsó harcosai is elhagyták az Azovsztal acélműt és megadták magukat, miután közel két hónapig az üzem pincéiben bujkáltak. Az oroszokat és különösen a csecseneket korábban fenyegető közel 2500 harcos megadása Mariupol teljes felszabadítását jelentette.

Az oroszországi Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov vasárnap Telegram-csatornáján egy mémszerű videót tett közzé, amelyen az azovi fegyvereseket személyesen szállítja el.

A videón Kadirov végignézi az azovi harcosok könyörgéseit a kimenekítésükért, és reagál a híradásokra, amelyekben segítséget kérnek. Később azonban az is látható, amint Kadirov egy buszt vezet, amelyen az elfogott fegyvereseket szállítja a csecsen köztársaság fővárosába, Groznijba.

Az “És én figyelmeztettem” feliratú, nevető emojival ellátott felvételen az látszik, ahogy mondja nekik: “A következő megálló, Groznij“.

Korábban Kadirov kifejtette álláspontját az Azov zászlóalj hadifogolycseréjének lehetőségéről. Szerinte a katonák kicserélhetők, de “a Bandera-követőket – semmilyen körülmények között nem lehet kicserélni”.

Kadirov szerint őket “a törvénynek megfelelően meg kell büntetni”.

A csecsen vezető a harcosok sorsával kapcsolatos álláspontjáról szólva egy korábbi, Telegramon közölt bejegyzésében azt írta, hogy a nacionalista zászlóalj harcosainak, akik megadták magukat “megérdemelt büntetést kell elszenvedniük a polgári lakosság ellen elkövetett összes atrocitásokért”.

Korábban az orosz média arról is beszámolt, hogy az Azov zászlóalj egyik nacionalistája önként megadta magát, de ezt megelőzően sikerült Kadirovot a közösségi médiában közzétett bejegyzésen megfenyegetnie az ellene irányuló megtorlással, és ígéretet tett arra, hogy bántalmazni fogja a családját, köztük a lányait is.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...