2022, június 29.
25.6 C
Budapest
17.7 C
Moszkva

Kadirov az azovos hadifoglyokon trollkodott: a következő megálló, Groznij (videó)

Pénteken jelentette be az orosz hadsereg, hogy a neonáci Azov zászlóalj utolsó harcosai is elhagyták az Azovsztal acélműt és megadták magukat, miután közel két hónapig az üzem pincéiben bujkáltak. Az oroszokat és különösen a csecseneket korábban fenyegető közel 2500 harcos megadása Mariupol teljes felszabadítását jelentette.

Az oroszországi Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov vasárnap Telegram-csatornáján egy mémszerű videót tett közzé, amelyen az azovi fegyvereseket személyesen szállítja el.

A videón Kadirov végignézi az azovi harcosok könyörgéseit a kimenekítésükért, és reagál a híradásokra, amelyekben segítséget kérnek. Később azonban az is látható, amint Kadirov egy buszt vezet, amelyen az elfogott fegyvereseket szállítja a csecsen köztársaság fővárosába, Groznijba.

Az “És én figyelmeztettem” feliratú, nevető emojival ellátott felvételen az látszik, ahogy mondja nekik: “A következő megálló, Groznij“.

Korábban Kadirov kifejtette álláspontját az Azov zászlóalj hadifogolycseréjének lehetőségéről. Szerinte a katonák kicserélhetők, de “a Bandera-követőket – semmilyen körülmények között nem lehet kicserélni”.

Kadirov szerint őket “a törvénynek megfelelően meg kell büntetni”.

A csecsen vezető a harcosok sorsával kapcsolatos álláspontjáról szólva egy korábbi, Telegramon közölt bejegyzésében azt írta, hogy a nacionalista zászlóalj harcosainak, akik megadták magukat “megérdemelt büntetést kell elszenvedniük a polgári lakosság ellen elkövetett összes atrocitásokért”.

Korábban az orosz média arról is beszámolt, hogy az Azov zászlóalj egyik nacionalistája önként megadta magát, de ezt megelőzően sikerült Kadirovot a közösségi médiában közzétett bejegyzésen megfenyegetnie az ellene irányuló megtorlással, és ígéretet tett arra, hogy bántalmazni fogja a családját, köztük a lányait is.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS