2022, augusztus 14.
21 C
Budapest
18.5 C
Moszkva

Kadirov: 800 civilt szabadítottak ki az Azot vegyi üzem területéről

Ramzan Kadirov csecsen vezető bejelentette, hogy ellenőrzésük alá vonták a szeverodonyecki repülőteret és az ipari övezetet, ahol az Azot vegyi üzem is található.

“Szeverodonyeck ipari övezetét és a repülőteret teljesen felszabadították! <…> Az ukrán védelem egyik nehéz pontja nem tartott ki sokáig!” – írta Telegram-csatornáján.

Kadirov szerint 800 civilt mentettek ki az üzem területéről.

A repülőtéren azonban folytatódnak a helyi harcok a “bandák maradványaival”.

Az LNR erői jelenleg Luhanszk megye teljes területét ellenőrzik, Liszicsanszk kivételével. A RIA Novosztyinak nyilatkozó tiszt szerint ott már három pontot elfoglaltak, különösen egy gumigyár és egy üveggyár területét.

Korábban Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője azt mondta, hogy az orosz erők miután áttörték az ukrán fegyveres erők jól előkészített védelmét, legyőzték az ellenséget és délről blokád alá vette Liszicsanszkot. Hangsúlyozta, hogy az orosz egységek öt nap alatt 11 települést, köztük Loszkutivkát, Mirna Dolinát és Ustyinivkát vették ellenőrzésük alá.

Oroszország február 24-én katonai műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök céljának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Ennek érdekében – mondta – tervezik Ukrajna demilitarizálását és nácimentesítését, valamint a Donbasszban élő “civilek elleni véres bűncselekményekért” felelős háborús bűnösök bíróság elé állítását.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán hadifoglyok nem akarnak visszatérni Ukrajnába

Az orosz erők által fogságba ejtett ukrán katonák úgy döntöttek, hogy a Moszkva és a szövetséges erők által ellenőrzött területen maradnak, megdagadva a harcok...

Az orosz erők felszabadították Piszki-t a DNR-ben

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR harcosaival együtt ellenőrzése alá vonta Piszki települést a Donbasszban - közölte az orosz védelmi minisztérium. "A szövetséges...

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...