2023, szeptember 29.
14.3 C
Budapest
14 C
Moszkva
Array

Juncker: Oroszország nélkül nincs biztonsági rendszer Európában

Nem tartja lehetségesnek, hogy az oroszellenes szankciókat eltöröljék a közeljövőben, azonban úgy gondolja, hogy Oroszország nélkül nincs biztonsági rendszer Európában – nyilatkozta az Európai Bizottság (EB) elnöke Jean-Claude Juncker az Euronews televíziónak.

Egyelőre semmi olyan érvet nem látok, amely miatt az Oroszország elleni szankciókat azonnal fel kellene oldani. Szeretnék megállapodást Oroszországgal. Oroszország nélkül nincs biztonsági rendszer Európában – mondta Juncker.

Az EU területe 5,5 millió négyzetkilométer, Oroszországé 17,5 millió. Oroszországot egy nagy entitásként kell kezelni, egy büszke nemzetként. Sokat kell tanulnunk a mély Oroszországról, most egyáltalán nem vagyunk tisztában ezzel.

Szeretnék párbeszédet Oroszországgal, egyenlő szinten. Oroszország nem regionális hatalom, amint Obama elnök mondta. Ez súlyos tévedés – nyilatkozta az EB elnöke.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó