2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Jeff Monson volt MMA harcos: Oroszország azért jött, hogy megmentse a Donbassz lakosságát

Az egykori UFC harcos Jeff Monson elárulta, hogy a Donbassz népének sanyarú helyzetéről szóló dokumentumfilmje közel áll a befejezéshez.

Monson, aki az Egyesült Államokban született, de 2018-ban orosz állampolgárságot szerzett, azzal vádolta a világot, hogy “elfelejtkezik” a régió helyi lakosságáról, akik nyolc éven át szenvedtek a kijevi rezsimtől.

“A film címe ‘Nyolc évvel korábban’… Valójában a hónap végén fog elkészülni… befejeztük a forgatást, a vágást csináljuk, már majdnem kész van, két hétre van attól, hogy teljesen elkészüljön” – mondta Monson a RIA Novosztyinak.

“Ennek a filmnek az a célja, hogy megmutassuk az embereknek, az egész világ elfeledkezett a Donbassz népéről.

“Fél évvel ezelőtt mindenki azt mondta, hogy ‘Ó, Oroszország olyan rossz, Oroszország megszállja Ukrajnát’.

“Nem, Oroszország azért jött, hogy megmentse a Donbassz lakosságát. És az emberek azt kérdezik: ‘Hol van Donbassz, hol van Donyeck?’. Senki a világon, kivéve talán Oroszországot, nem értette, mi történik”.

Az 51 éves Monson közel 90 profi MMA-verseny veteránja, és olyan promóciók színeiben küzdött, mint a UFC, a Strikeforce, a PRIDE és a Cage Warriors.

Az utóbbi években nőtt az Oroszországhoz, és különösen a kommunista párthoz való kötődése, és Monson négy évvel ezelőtt megkapta az állampolgárságot Vlagyimir Putyin elnöktől.

Monson 2016-ban ellátogatott a háború sújtotta Donbasszba, hogy mesterkurzusokat tartson, és látogatásokat tegyen a helyi iskolákba és árvaházakba.

Emellett politikai karriert futott be a Moszkva melletti Krasznogorszk városában, miközben következetesen felszólalt az amerikai kormány által folytatott politika és a különböző külföldi katonai akciók ellen az évek során.

A Zvezda orosz csatornának augusztusban nyilatkozva Monson elmondta, hogy egy újságíró barátjával együtt dolgozott a Donbasszról szóló film elkészítésén, amelyhez számos anyag mellett nagy mennyiségű tanúvallomást gyűjtöttek össze a helyi lakosságtól.

Monson elmondta, hogy az ukrán ágyúzás következtében elvesztette közeli barátait a térségben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...