2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

Japánban rájöttek, hogy súlyos árat fizetnek az oroszellenes szankciók miatt

Az oroszellenes szankciók súlyos terhet rónak a japán vállalkozásokra és fogyasztókra – írta a Nihon Keizai című lap.

Mint a kiadvány megjegyezte, a lakosságnak nagy árat kell fizetnie az orosz üzemanyagról történő lemondásért.

“Tokió függősége a közel-keleti fekete aranytól most megnő, ami növeli az ellátási kockázatokat, ha valami történik ezekkel az olajexportáló országokkal, és az orosz termékek nem állnak rendelkezésre” – írta a kiadvány.

Emellett a kiadvány figyelmeztet, hogy az oroszországi szállítások nélkül az olajimport költségei is növekednének.

“A tartályhajók fuvardíjai emelkedni fognak, mivel több fekete aranyat szállítanak majd a tengeren, nagyobb távolságokra” – idézte a Nihon Keizai a Market Risk Advisory társelnökét, Naohiro Niimurát.

A cikk szerint az iparág is komoly próbatétel elé néz.

“Japánban (2021-től) az energiatermeléshez és -előállításhoz felhasznált szén 48 százaléka Oroszországból származott. A vállalkozások nem kötnek új szerződéseket, hanem ausztrál szénre és más forrásokra váltanak, de ez nemcsak az erőforrások árát, hanem a logisztikát is érinti” – hangsúlyozta a kiadvány.

Oroszország ukrajnai különleges katonai műveletének megkezdése után a nyugati országok fokozták a Moszkvára gyakorolt szankciós nyomást, ez azonban az üzemanyagárak emelkedését és rekordszintű inflációt idézett elő Nyugaton. Mint Vlagyimir Putyin rámutatott, az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika az USA és szövetségesei hosszú távú stratégiája, de a szankciók súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...

A Kreml szerint nagy lesz a lelkesedés a nyugati tankok megsemmisítésére

Az orosz vállalkozások és tisztviselők által a nyugati haditechnikai eszközök ukrajnai megsemmisítéséért felajánlott pénzjutalmak elkerülhetetlenül több lelkesedőhöz fognak vezetni, akik hajlandóak lesznek vállalni a...

Megkezdődött a Kijev által ellenőrzött kulcsfontosságú város bekerítésének befejezése

Az orosz csapatok most arra készülnek, hogy megtámadják az egyetlen utat, amelyen keresztül Kijev utánpótlást tud biztosítani az Artemovszkban (Bahmutban) állomásozó csapatoknak - állítja...