2023, március 28.
3.5 C
Budapest
6 C
Moszkva
Array

Ismét ukrán katonák dezertáltak át Oroszországba, ezúttal 17-en

Tizenhét ukrán katona lépte át az ukrán-orosz határt a déli Rosztov régióban szombaton és letették a fegyvert az orosz határőrök előtt, miután elmenekültek az otthonukban dúló polgárháború elől – jelentette az FSB,azaz az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat.

“Ez ma reggel történt” – mondotta Nikolay Sinitsyn, az FSB hivatalos régiós képviselője, jelenti a Russia Today. “Elláttuk őket élelemmel és ők biztonságban vannak itt nálunk. Jelenleg ellenőrizzük őket”

Sinitsyn,  hozzáfűzte, hogy minden önmagát megadó ukrán katona számára biztosítanak étkezést és tisztálkodási lehetőséget és az elhelyezésükről is gondoskodnak. “Aki maradni akar, maradhat”.

Ez már sokadik alkalom, hogy ukrán katonák átlépik a határt Oroszországba, például augusztus elején 438 ukrán katona dezertált át, miután még az ukrán határon letették a fegyvert az ukrajnai oroszpárti önvédelmi erők előtt, felszereléseiket, tankjaikat, tüzérségüket és páncélozott csapatszállítóikat sértetlenül átadták a felkelő erőknek.

Az ukrán ügyészek 48O esetben indítottak büntetőeljárást ukrán katonák illegális disszidálása miatt a dél-Ukrajnában folyó katonai műveletek kezdete óta, mondotta Pavel Bogutsky, a Dél-Ukrajna régiójának megbízott katonai ügyésze. “A vizsgálat 145 bűncselekményben befejeződött és vádemelésekkel került bíróságra küldésre” – nyilatkozta miután pénteken találkozott a legfelsőbb ukrán katonai vezetéssel.

“Az ilyen vádiratok több mint felében, a dezertált katonák visszautasították végrehajtani a katonai feladataikat és megtagadták a parancsokat” – tette hozzá.

Eddig 3O ember kapott tényleges ítéletet, közölte Bogutsky.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó