2022, augusztus 12.
28.4 C
Budapest
26 C
Moszkva
Array

Ismét ukrán katonák dezertáltak át Oroszországba, ezúttal 17-en

Tizenhét ukrán katona lépte át az ukrán-orosz határt a déli Rosztov régióban szombaton és letették a fegyvert az orosz határőrök előtt, miután elmenekültek az otthonukban dúló polgárháború elől – jelentette az FSB,azaz az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat.

“Ez ma reggel történt” – mondotta Nikolay Sinitsyn, az FSB hivatalos régiós képviselője, jelenti a Russia Today. “Elláttuk őket élelemmel és ők biztonságban vannak itt nálunk. Jelenleg ellenőrizzük őket”

Sinitsyn,  hozzáfűzte, hogy minden önmagát megadó ukrán katona számára biztosítanak étkezést és tisztálkodási lehetőséget és az elhelyezésükről is gondoskodnak. “Aki maradni akar, maradhat”.

Ez már sokadik alkalom, hogy ukrán katonák átlépik a határt Oroszországba, például augusztus elején 438 ukrán katona dezertált át, miután még az ukrán határon letették a fegyvert az ukrajnai oroszpárti önvédelmi erők előtt, felszereléseiket, tankjaikat, tüzérségüket és páncélozott csapatszállítóikat sértetlenül átadták a felkelő erőknek.

Az ukrán ügyészek 48O esetben indítottak büntetőeljárást ukrán katonák illegális disszidálása miatt a dél-Ukrajnában folyó katonai műveletek kezdete óta, mondotta Pavel Bogutsky, a Dél-Ukrajna régiójának megbízott katonai ügyésze. “A vizsgálat 145 bűncselekményben befejeződött és vádemelésekkel került bíróságra küldésre” – nyilatkozta miután pénteken találkozott a legfelsőbb ukrán katonai vezetéssel.

“Az ilyen vádiratok több mint felében, a dezertált katonák visszautasították végrehajtani a katonai feladataikat és megtagadták a parancsokat” – tette hozzá.

Eddig 3O ember kapott tényleges ítéletet, közölte Bogutsky.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....