2022, december 6.
5.1 C
Budapest
-10.8 C
Moszkva

Ismét jelentős ukrán veszteségekről számolt be az orosz védelmi minisztérium

Három ukrán zászlóalj egy nap alatt elvesztette állományának több mint felét az orosz hadsereggel Liszicsanszk közelében vívott harcokban – közölte a védelmi minisztérium.

“Az ellenség minden irányban jelentős veszteségeket szenved. A 10. hegyi rohamdandár és a 72. gépesített dandár három zászlóalja Verkhnokamyanske és Zolotarivka térségében csak a harcok elmúlt 24 órája alatt elveszítette személyi állományának több mint 50 százalékát” – közölte a minisztérium.

Pontosítják, hogy “Artemovszk település közelében a légierő nagy pontosságú fegyverei csapást mértek a 30. gépesített dandár 1. zászlóaljának ideiglenes szálláshelyére, megsemmisítve akár 120 ukrán katonát és mintegy 15 egységnyi katonai felszerelést”.

Emellett – tette hozzá a védelmi minisztérium – orosz légicsapások érték a 10. hegyi rohamdandár fegyvereinek és haditechnikai eszközeinek ideiglenes raktárbázisát, amely a harkovi traktorgyár területén volt, és akár 30 katona, valamint 10 egységnyi páncélozott jármű és jármű semmisült meg.

Az LNR-ben a köztársaság szinte teljes területe felszabadult, Liszicsanszk kivételével. Az elmúlt három napban ellenőrzésük alá vonták a liszicsanszki olajfinomítót, a Matroszkaja bányát, a zselatingyárat és Topolivka falut.

A luganszki biztonsági erők képviselője, Andrij Marocsko szerint az ukrán katonáknak parancsot adtak, hogy vonuljanak ki a városból. Az LNR hírszerzése szerint több mint tízezer civil maradt ott.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éve népirtásnak vetett alá”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.