2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

India tovább bővíti energetikai együttműködését Oroszországgal

India tovább fogja bővíteni az Oroszországgal folytatott energetikai együttműködést, mivel ez hozzájárul az ország energiabiztonságának növeléséhez – mondta Nandan Unnikrishnan, az újdelhi Observer Research Foundation agytröszt munkatársa.

Megerősítette Vlagyimir Putyin orosz elnök múlt heti nyilatkozatát, miszerint tárgyalások folynak orosz és indiai vállalatok között, és hozzátette, hogy vizsgálják a lehetőségeket Újdelhi részvételére a közös projektekben.

“Természetesen India érdeklődik [a közös projektek iránt]. Ez segíteni fogja országunkat nemcsak az energiabiztonság megőrzésében, hanem a személyzet képzésében is ezen a területen” – mondta Unnikrishnan.

Az indiai Oil and Natural Gas Corp (ONGC) állítólag azt tervezi, hogy megtartja részesedését az orosz Szahalin-1 olaj- és gázprojektben, és fontolgatja részesedésének növelését, miután az ExxonMobil amerikai energiaipari nagyvállalat kilépett a projektből.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...