2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Putyin: engedélyezték a Gazpromnak, hogy felmérje az Északi Áramlat robbanásainak helyszínét

A Gazpromnak engedélyezték, hogy felmérje az Északi Áramlat robbanásainak helyszínét – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök.

“Ma (Alekszej – a szerk. megj.) Miller reggel jelentette, hogy felmérnek. Egyébként a Gazpromnak engedélyezték, hogy megvizsgálja a robbanás helyszínét” – mondta Putyin újságíróknak.

Korábban az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az ukrajnai Mikolajiv régióban található Ocsakov városában állomásozó brit királyi haditengerészet képviselői részt vettek az Északi Áramlat-1 és Északi Áramlat-2 gázvezetékek szeptember 26-i balti-tengeri bombázásának tervezésében, biztosításában és végrehajtásában.

Elmondásuk szerint ugyanezek a brit szakemberek irányították a Szevasztopol elleni támadás előkészítését is, és képezték ki az ukrán 73. különleges tengeri műveleti központ katonáit. A brit védelmi minisztérium nem volt hajlandó elismerni, hogy részt vett a robbantásokban.

Az orosz külügyminisztérium később közölte, hogy gyakorlati lépéseken dolgozik a brit szakemberek Fekete-tengeren elkövetett terrorcselekményeinek előkészítésében való részvételével kapcsolatban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.