2023, február 2.
6.5 C
Budapest
-0.3 C
Moszkva

Hullanak az ukránok oldalán harcoló lengyel zsoldosok a Luganszki népi milícia szerint

Az ukrán hadsereg oldalán harcoló lengyel zsoldosok hatalmas veszteségeket szenvednek – mondta a Rosszija 24 tévécsatornán a luganszki népi milícia egyik tisztje, Andrej Marocsko.

A lengyel zsoldosok felhalmozódását Kreminna, Liszicsanszk, Szvatovo és más irányokban jegyezték fel.

“Mi is kapunk hírszerzési információkat, rádióbeszélgetéseket, és már közvetett megerősítést kaptunk arról, hogy ezek a katonák hatalmas veszteségeket szenvednek, mivel már vannak nyilatkozatok lengyel tisztviselőktől, hogy lengyel katonák holttestei érkeznek lengyel területre, és valahol el kell őket temetni. Most ezzel van problémájuk” – mondta Marocsko.

November elején Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő azt mondta, hogy a különleges katonai művelet kezdete óta több mint nyolcezer zsoldos érkezett Ukrajnába több mint 60 országból. A legtöbben Lengyelországból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Romániából és az Egyesült Királyságból érkeztek. Eddig több mint háromezer külföldit öltek meg, és hasonló számú zsoldos döntött úgy, hogy hazatér.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja Donbász felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...

Erdogan: kockázatos a tankszállítás, ami nem segíti az ukrán konfliktus lezárását

A NATO egyes országainak döntése, hogy harckocsikat küldenek Ukrajnába, nagy kockázatú lépés, amely valószínűleg nem fog segíteni a konfliktus lezárásában - mondta Recept Tayyip...