2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra – jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az Ukrán Hadsereg parancsnokság személyzeti osztályának vezetőjére hivatkozva.

“Azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt katonai szolgálatra alkalmatlanok, mozgósíthatják Ukrajnában” – jelentette a legtöbb ukrán média Telegram-csatornája.

A beszámolók szerint Gorbacs megerősítette, hogy az “alkalmatlanok” továbbra is besorozhatók, de nem harcászati támogató egységekben fognak szolgálni.

A tél folyamán több ukrán média is beszámolt az országban szolgáló sorkatonák elleni razziákról. Jelentések szerint a hadsereg autókkal szállította a mozgósított embereket a nyilvános gyülekezési pontokra, és ott osztották ki az idézéseket. Az ukrán hadsereg azzal magyarázta a lépést, hogy az idézések nyilvános helyeken történő kiosztása hatékonyabb, mert a polgárok nem szívesen kommunikálnak otthon a katonai személyzettel. A média arról számolt be, hogy az ukránok a munkahelyi idézéstől való félelmükben kerülik a hivatalos munkavégzést is.

A novemberi hadiállapotot és az általános mozgósítást Ukrajnában 2023. február 19-ig meghosszabbították.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó