2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Herszon régióban próbáltak előre nyomulni az ukrán erők, de több mint 120 embert veszítettek

Az ukrán hadsereg több mint 120 embert veszített, miközben támadást kísérelt meg a Herszon régióban – közölte az orosz védelmi minisztérium újságírókkal.

A minisztérium szerint az ukrán fegyveres erők a 28. gépesített dandár kilenc harckocsijának és 16 páncélozott harcjárművének támogatásával támadást indítottak Pravdyne falu közelében, de sikertelenül.

“A harci műveletek során az orosz fegyveres erők néhány óra alatt több mint 120 ukrán katonát, hét harckocsit és 13 gyalogsági harcjárművet semmisítettek meg” – áll a jelentésben.

Ezen kívül – tette hozzá a védelmi minisztérium – az orosz hadsereg precíziós csapásokat hajtott végre az ukrán fegyveres erők 46. légi mozgó dandár állásai ellen a Mikolajivi területen lévő Bereznehuvate és Veljkoje Artakovo falvak közelében, valamint a 24. gépesített dandár állásai ellen a Herszon területen lévő Bezimenne közelében. Az ellenség veszteségei több mint 140 halottat és sebesültet, öt harckocsit és 14 haditechnikai eszközt jelentettek.

A Harkovi területen a rakétacsapások több mint 50 nacionalistát semmisítettek meg a Kraken, a 92. gépesített és a 81. repülődandárból. A DNR területén az 58. és a 93. motorizált gyalogos és az 53. gépesített dandár több mint 230 katonát, tíz harckocsit és 23 páncélozott harcjárművet vesztett.

A hadműveleti és a hadsereg légiereje, rakétaerői és tüzérsége a nap folyamán öt ukrán parancsnoki állást, 53 tüzérségi egységet és négy katonai raktárt semmisített meg a DNR, Harkov és Zaporizzsja területén. A légvédelmi erők a maguk részéről nyolc ukrán drónt lőttek le, és 25 HIMARS és Vilkha rakéta-sorozatvető lövedéket fogtak el.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...