2022, december 5.
4.8 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Törölték Zelenszkij fényképét, amelyen náci jelképet visel a testőre

Az ukrán elnöki hivatal törölte Volodimir Zelenszkij Izjumban tett látogatásáról készült felvételeket. A képet, amelyen Zelenszkij fegyveres testőre SS jelvényt visel, csendben eltávolítottak minden közösségi média platformról.

Az eredetileg az elnöki honlapon, a Telegramban és más közösségi médiumokban közzétett fotón egy katona látható, aki egy stilizált koponya és keresztcsont szimbólumot visel, amely nagyon hasonlít a 3. SS-páncéloshadosztály “Totenkopf” által használt jelvényre.

A jelvény, amelyet általában gyűlöletszimbólumnak tekintenek, a legtöbb neonáci körében népszerű.

A támadó jelvény a modernizált, “taktikai” változatának tűnt, a koponyát egy fejhallgatóval ellátott sisak díszíti. A sisakon azonban a jelek szerint a csontvázkulcs szimbólum, az 1. SS páncélos hadosztály Leibstandarte SS Adolf Hitler jelvénye látható.

Az elnöki hivatal látszólagos kárelhárítási kísérlete azonban csak részben volt sikeres. A jelvény részben még mindig látható egy másik fotón, amely még mindig fent van Zelenszkij egyik közösségi média fiókján.

Zelenszkij és a nácik

Ukrán tisztviselők többször is tagadták, hogy az ország hadseregében neonáci elemek lennének jelen, és az ilyen állításokat egyenesen “orosz propagandának” minősítették. Ennek ellenére az ország hatóságai által közzétett hivatalos fényképeken többször is felbukkantak különböző neonáci szimbólumokat viselő ukrán katonák.

Augusztus végén Zelenszkij egy olyan képet tett közzé az Instagramon, amelyen egy ukrán katona az SS 14. Waffen Grenadier hadosztályának, más néven az 1. galíciai hadosztálynak a jelvényét viseli. Az egység, amely túlnyomórészt galíciai ukrán önkéntesekből állt, elsősorban háborús bűnök elkövetéséről és lengyel civilek lemészárlásáról ismert a második világháború idejéből.

Az év elején Zelenszkij hivatala közzétett egy fényképet egy ukrán katonáról, aki egy eredeti “Totenkopf” jelvényt visel. Ironikus módon a kép bekerült a második világháborús győzelem napját ünneplő fotók válogatásába, és az ország védelmi minisztériuma is megosztotta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...