2022, december 9.
4.3 C
Budapest
-4.6 C
Moszkva

Az OPEC+ országok csökkentik az olajkitermelést

Az OPEC és a vele szövetséges olajtermelő országok, köztük Oroszország, hétfőn megállapodtak abban, hogy napi 100 ezer hordóval csökkentik a világpiacra irányuló szállításukat.

A csoport közleményében közölte, hogy a csökkentés októbertől kezdődik, visszafordítva a szeptemberi, többnyire szimbolikus, ugyanekkora mértékű növekedést, és visszavezetve a készleteket az augusztusi szintre.

Megjegyezték, hogy a szeptemberi emelés csak arra a hónapra vonatkozott, és hogy a csoport bármikor újra összeülhet, hogy a piaci fejleményekkel foglalkozzon.

Az olajtermelők, különösen Szaúd-Arábia, ellenálltak Joe Biden amerikai elnök felhívásának, hogy a megugró benzinárak csökkentése érdekében több olajat termeljenek.

A G7 legutóbbi kezdeményezése az orosz olajexport árkorlátozásáról szintén növelte az aggodalmakat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Putyin: korábban kellett volna lépnünk, de bíztunk a minszki megállapodásokban

Oroszországnak korábban kellett volna lépnie az ukrajnai helyzetben, de abban reménykedtünk, hogy békésen rendeződik - mondta Vlagyimir Putyin kirgizisztáni látogatását követő sajtótájékoztatón. "Úgy tűnik, későn...

Putyin: a Nyugat a gyarmatává tette Ukrajnát, az ukránokat pedig ágyútölteléknek használják

A nyugati országok gyarmatukká tették Ukrajnát, az ukrán népet pedig ágyútölteléknek használják Oroszország ellen - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sanghaji Együttműködési...

Irán az Ukrajnába küldött ellenőrizetlen fegyverszállítmányok miatt bírálta a Nyugatot

Az Ukrajnának nyújtott nyugati katonai segítség csak bonyolítja a konfliktust - állította csütörtökön az iráni külügyminiszter. Irán többször hangoztatta az aktív semlegesség álláspontját az...