2023, február 3.
1.8 C
Budapest
0.9 C
Moszkva

Hat ukrán katona meghalt, amikor minden fegyveres megadta magát az Azovsztalban

Hat ukrán katona meghalt a mariupoli Azovsztal acélmű területén, amikor megpróbálták felrobbantani a lőszerraktárakat, mielőtt megadták volna magukat – közölte Gyenyisz Pusilin, a Donyecki Népköztársaság (DNR) vezetője szombaton a Szolovjev Live YouTube-csatornán.

“Nem világos, hogy ki tette ezt, senki sem vállalja a felelősséget, de miután a főalakulat kisétált, <…> valaki parancsot adott a lőszerraktárak felrobbantására. Ez sietve történt, és a parancsok nem voltak egyértelműek, így ennek következtében hat ember azonnal meghalt, és tudomásom szerint négyen megsebesültek” – mondta.

Pusilin szerint ismeretlen számú ukrán katona lehet még az üzem területén. Szavai szerint van élelem- és vízkészletük, de gyógyszerekben hiányt szenvednek.

A DNR vezetője elmondta még, hogy jelenleg az üzem “minden helyiségét, minden zugát” alaposan átkutatják.

Igor Konaszenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője pénteken közölte, hogy Szergej Sojgu védelmi miniszter arról tájékoztatta Vlagyimir Putyin elnököt, hogy befejeződött az Azovsztal üzem és Mariupol egész városának teljes felszabadítására irányuló művelet. Az Azov zászlóalj nacionalistái és az ukrán hadsereg összesen 2439 katonája, akik április 21. óta rejtőzködtek az üzemben, letették a fegyvert és megadták magukat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....

Németország közölte, hogy tudomásul vették Putyin szavait a német tankokról

Berlin tudomásul vette Vlagyimir Putyin nyilatkozatát a német harckocsik Kijevbe történő szállításáról - közölte Steffen Hebeestreit, a német miniszteri kabinet szóvivője. Az orosz államfő előző...

Ukrajna felszólította a lakosságot, hogy csatlakozzanak az új “Támadó Gárda” rohambrigádjaiba

Kijev felszólította a polgárokat, hogy jelentkezzenek az újonnan létrehozott "rohambrigádokba", és Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter kijelentette, hogy a kormány arra számít, hogy a szolgálatban...