2024, március 1.
12.6 C
Budapest
1.2 C
Moszkva

Hat ukrán katona meghalt, amikor minden fegyveres megadta magát az Azovsztalban

Hat ukrán katona meghalt a mariupoli Azovsztal acélmű területén, amikor megpróbálták felrobbantani a lőszerraktárakat, mielőtt megadták volna magukat – közölte Gyenyisz Pusilin, a Donyecki Népköztársaság (DNR) vezetője szombaton a Szolovjev Live YouTube-csatornán.

“Nem világos, hogy ki tette ezt, senki sem vállalja a felelősséget, de miután a főalakulat kisétált, <…> valaki parancsot adott a lőszerraktárak felrobbantására. Ez sietve történt, és a parancsok nem voltak egyértelműek, így ennek következtében hat ember azonnal meghalt, és tudomásom szerint négyen megsebesültek” – mondta.

Pusilin szerint ismeretlen számú ukrán katona lehet még az üzem területén. Szavai szerint van élelem- és vízkészletük, de gyógyszerekben hiányt szenvednek.

A DNR vezetője elmondta még, hogy jelenleg az üzem “minden helyiségét, minden zugát” alaposan átkutatják.

Igor Konaszenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője pénteken közölte, hogy Szergej Sojgu védelmi miniszter arról tájékoztatta Vlagyimir Putyin elnököt, hogy befejeződött az Azovsztal üzem és Mariupol egész városának teljes felszabadítására irányuló művelet. Az Azov zászlóalj nacionalistái és az ukrán hadsereg összesen 2439 katonája, akik április 21. óta rejtőzködtek az üzemben, letették a fegyvert és megadták magukat.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Le Monde: Franciaország azt tervezi, hogy katonákat telepít Ukrajnába

A francia kormány azt tervezi, hogy közvetlenül Ukrajnába küld egy kisebb katonai erőt, amely a kijevi fegyveres erők kiképzőjeként és Moszkva "elrettentéseként" szolgálna -...

Lavrov: ha Austin a NATO-orosz konfliktus veszélyéről beszél, az azt jelenti, hogy az USA-nak van terve erre

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter azzal, hogy kijelentette, hogy a NATO és Oroszország egymás ellen harcolhat, ha Ukrajna vereséget szenved, bebizonyította, hogy az USA-nak...

Erdogan: nem kapott elég támogatást a török békekezdeményezés az orosz-ukrán konfliktus lezárására

Az orosz-ukrán konfliktus békés megoldására irányuló török kezdeményezések a támogatás hiánya miatt nem jártak sikerrel - mondta Recep Tayyip Erdogan török elnök az antalyai...
spot_img

Videó