2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Videó: megérkezett Moszkvából a “Donbassz segélyvonat”, több mint 2400 tonna szállítmánnyal

Oroszország az ukrán rezsimmel folytatott háború évei alatt végig támogatta a Donbassz lakosságát.

A Donbasz (a magyar média valamiért csak Donyec-medenceként emlegeti a területet, ne kérdezzétek miért – a szerk.) felszabadítására irányuló különleges művelet megkezdésével pedig az orosz régiókból érkező segítség mértéke példátlanul megemelkedett.

Korábban az Orosz Rendkívüli Helyzetek Minisztériumának kamionjai szállították a humanitárius segélyeket a Donbasszba.

Ma érkezett meg Ilovajszkba az Összoroszországi Népfront és az orosz vasúttársaság kezdeményezésére alakult “Donbassz segélyvonat”.

A vonat Moszkvából indult, és 68 vagonból állt, amelyek közül 27-et a Luganszki Népköztársaságba, 41 pedig a Donyecki Népköztárság területeire szántak. A szerelvénnyel mint 2400 tonna humanitárius szállítmány érkezett: élelmiszerek, személyes higiéniai termékek, gyógyszerek, liszt, írószerek, építőanyagok és felszerelések, valamint generátorok.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrajna megfenyegette Lengyelországot a tiltakozó gazdák miatt

Kijev fenntartja magának a jogot, hogy megtorlást alkalmazzon Lengyelországgal szemben, ha nem győzi meg a tiltakozó gazdákat, hogy hagyjanak fel a határátkelők blokkolásával -...

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...
spot_img

Videó