2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Hat ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem a Kalugai területen

A légvédelmi rendszer hat drónt lőtt le a Kaluga régióban – közölte Telegram-csatornáján a régió kormányzója, Vlagyiszlav Sapsa.

“Éjjel hat UAV-t lőttek le a légvédelmi erők a régió délnyugati részén, miközben megpróbáltak átrepülni a Kalugai területen. Nincs se áldozat, se kár” – írta a kormányzó.

A műveleti szolgálatok a helyszínen dolgoznak.

A védelmi minisztérium pontosította, hogy ami történt, az a kijevi rezsim által szervezett terrortámadás kísérlete volt.

A Kaluga régióban lévő objektumok már korábban is az ukránok célpontjaivá váltak. Amint arról a védelmi minisztérium július 9-én beszámolt, a kijevi rezsim két Sz-200-as rakétával próbált csapást mérni a Sakjovka repülőtérre. Június 11-én egy drón zuhant le a Medinszkij körzet egyik erdejében.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó