2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

A kárpátaljai magyaroknál járt Zelenszkij

Volodimir Zelenszkij kárpátaljai útja során találkozott a magyar közösség képviselőivel.

“Beregszászon fejezzük be a napot. Találkozunk az ukrajnai magyar közösség képviselőivel” – jelentette be szerdán a TELEGRAM-csatornáján közzétett videoüzenetében.

Zelenszkij azt is elmondta, hogy a régióban tett látogatása során megbeszélést folytatott a régió szociális és biztonsági helyzetéről. Szavai szerint Kárpátalja az ország gazdasági és társadalmi növekedésének egyik mozgatórugója lesz. Zelenszkij megjegyezte, hogy a régióban megkezdődött a sólelőhely fejlesztése, amely egész Ukrajnát képes lesz ellátni műszaki és étkezési sóval.

Korábban Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azt mondta, hogy az ukrán hatóságok nyolc és fél éve nem adnak egyértelmű választ a kárpátaljai magyarok elnyomásával kapcsolatos vádakra, és most nagyon sokakat mozgósítanak közülük az ukrán hadseregbe, olykor nagyon durva módon.

Magyarország parlamentje 2022 márciusában rendeletet hozott arról, hogy az ország területéről tilos fegyvereket szállítani Ukrajnába. Szijjártó kifejtette, hogy Budapest azért akarja biztosítani Kárpátalja területét, ahol magyarok élnek, mert a területén keresztül történő fegyverszállítások legitim katonai célpontot jelentenének az Oroszországi Föderáció számára.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó