2022, augusztus 15.
33.6 C
Budapest
28.1 C
Moszkva

Gyurcsány pártja azt kéri, hogy az orosz helyett az amerikai vakcinával oltson a kormány

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy a kormány “ne riogassa tovább az embereket az orosz vakcinával”, hanem oltson az Európai Unió által engedélyezett, biztonságos német-amerikai vakcinával – emelte ki a párt szóvivője keddi online sajtótájékoztatóján.

Barkóczi Balázs azt mondta: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn bejelentette, hogy hatezer ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra.

A szóvivő szerint “az EU megint elvégezte a munkát a magyar kormány helyett”, bevizsgálta és engedélyezte a biztonságos német és amerikai vakcinát, sőt Magyarországra is küldtek belőle.

Barkóczi Balázs kiemelte: nem kell elvenni az emberek kedvét az oltástól az orosz vakcinával, hanem be kell adni az EU által engedélyezett, biztonságos vakcinát.

Ha Orbán Viktor miniszterelnök “orosz, türk vagy más keleti diktátoroknak akar udvarolni, akkor küldjön nekik bonbont vagy esetleg virágot, ne a magyarokat fenyegesse ismeretlen vakcinákkal történő emberkísérletekkel” – fogalmazott.

Szijjártó Péter reagált a DK álláspontjára

A miniszter rendkívül felelőtlen dolognak nevezte, hogy “baloldali politikusok kétségbe vonják a magyar orvosok és járványügyi szakemberek szakmai álláspontját, politikai kérdést akarnak csinálni az Oroszországban gyártott oltóanyagok ügyéből“.

Szijjártó Péter szerint “jobb lenne, ha a baloldali politikusok nem rombolnák a magyar egészségügyi szakemberekbe vetett bizalmat, nem akadályoznák a védekezést és nem csinálnának politikai kérdést az oltásból (is)”.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...

Az orosz erők megölték Ukrajna legjobb vadászpilótáját – közölte egykori iskolája

Meghalt az ukrán légierő egy, a hadsereg által legjobb vadászpilótaként jellemzett kapitánya, aki hazája védelme közben halt meg - közölte gyászjelentésében gyermekkori iskolája. Halálának...

Vologyin: Ukrajna csődben van

Ukrajna elvesztette pénzügyi függetlenségét, mivel nyugati segítség nélkül nem tudja teljesíteni az állampolgárokkal szembeni kötelezettségeit - írta hétfőn Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma...