2023, szeptember 21.
24.6 C
Budapest
17.8 C
Moszkva

Gyorsult az orosz szolgáltatóipari szektor teljesítményének növekedése

Gyorsult az orosz szolgáltatóipar teljesítményének növekedése januárban – derül ki a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet kedden ismertetett adataiból.

A januári orosz szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) 54,9 pontra nőtt a decemberi 54,4 pontról.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.

Januárban különösen a hazai és a külföldi megrendelések alakulását követő alindexek erősödtek, és az ágazat több embert foglalkoztatott, mint decemberben.

A januári szolgáltatóipari és feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexből képzett kompozit index 53,6 pontra gyengült a decemberi 53,9 pontról.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...

Hersh: Ukrajna feladta az ellentámadást és veszített Oroszország ellen

Az amerikai hírszerzés elemzői úgy vélik, hogy Ukrajna feladta az Oroszország elleni ellentámadást, és az egyetlen dolog, ami elhúzza a konfliktust, az az, hogy...

Dróntámadások elhárításáról számolt be az orosz védelmi tárca

Az orosz légvédelem 19 ukrán drónt semmisített meg a Fekete-tenger és a Krím felett, valamint egyet-egyet az oroszországi Belgorod, Kurszk és Orjol megye felett...
spot_img

Videó