2024, március 2.
11.1 C
Budapest
1.5 C
Moszkva

Magyar Sambo versenyző is lesz az Európa Játékokon Minszkben

A Magyar Olimpiai Bizottság pénteki tájékoztatása szerint lesz Magyar Sambo versenyző az Európa Játékokon (Minszk), mely az Olimpia egyik előszobája. Az egész éves kvalifikációs sorozat eredményeként hazánkat az EB 5.helyezett Sirankó Ferenc fogja 100 kg-ban képviselni Minszkben.

Ez újabb sporttörténeti lépés, hiszen először képviselheti Sambo-s hazánkat.

“Bevallom könnyes szemmel olvastam az értesítést, nagy utat jártunk be eddig. A sportág hazai népszerűsítésének nagyon fontos ez az esemény, hiszen nyilván komoly médiaérdeklődés fogja követni. Minden súlycsoportban Európa legjobb nyolc sportolója fog versenyezni” – mondta Papp Imre a Magyar Smbo Országos Szakszövetség elnöke.

Pontosan tudjuk kik kvalifikáltak, nem lesz egyszerű a dolgunk, hiszen a 100kg-os mezőny nagy része már nyert Európa, vagy Világbajnokságot, így megtiszteltetés lesz ott lenni! Igyekszünk tisztességesen felkészülni és meglepni, akit lehet – tette hozzá.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Le Monde: Franciaország azt tervezi, hogy katonákat telepít Ukrajnába

A francia kormány azt tervezi, hogy közvetlenül Ukrajnába küld egy kisebb katonai erőt, amely a kijevi fegyveres erők kiképzőjeként és Moszkva "elrettentéseként" szolgálna -...

Lavrov: ha Austin a NATO-orosz konfliktus veszélyéről beszél, az azt jelenti, hogy az USA-nak van terve erre

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter azzal, hogy kijelentette, hogy a NATO és Oroszország egymás ellen harcolhat, ha Ukrajna vereséget szenved, bebizonyította, hogy az USA-nak...

Erdogan: nem kapott elég támogatást a török békekezdeményezés az orosz-ukrán konfliktus lezárására

Az orosz-ukrán konfliktus békés megoldására irányuló török kezdeményezések a támogatás hiánya miatt nem jártak sikerrel - mondta Recep Tayyip Erdogan török elnök az antalyai...
spot_img

Videó