2023, szeptember 28.
21.2 C
Budapest
15.1 C
Moszkva

Gyorsult az orosz kiskereskedelmi forgalom növekedése és történelmi mélyponton a munkanélküliség

Oroszországban gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése júliusban éves szinten, miközben történelmi mélypontra esett a munkanélküliség.

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint a kiskereskedelmi forgalom növekedése 10,5 százalékra gyorsult júliusban éves összevetésben a júniusi 10 százalékról. Elemzői várakozások átlagában lassuló, 9,3 százalékos növekedés szerepelt júliusra.

Júniussal összevetve júliusban a kiskereskedelmi forgalom 3,7 százalékkal, míg az idei első hét hónapban 2,4 százalékkal bővült a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Ugyancsak a statisztikai hivatal közölte, hogy júliusban történelmi mélypontra, 3 százalékra csökkent a munkanélküliség a júniusi 3,1 százalék után. Egy éve júliusban a ráta 3,9 százalék volt. Szakértők emelkedő, 3,2 százalékos munkanélküliségre számítottak idén júliusra.

Hivatalos adatok szerint júliusban a munkanélküliek száma 2 millió 276 ezer volt, 75 ezerrel kevesebb a júniusinál.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó