2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Kijevben megerősítették, hogy elvesztettek két helikoptert, hat tiszttel a fedélzeten

Az ukrán hadsereg megerősítette, hogy a Donbasszban hat tisztet vesztett el egy incidensben, amelyben két Mi-8-as helikopter érintett. A halálos áldozatokról korábban a helyi média számolt be, és ez a második nagy horderejű veszteség az ukrán légierőnél néhány héten belül.

A katonai gépeket csütörtökön egy orosz Szu-35-ös vadászrepülőgép lőtte le, miközben egy harci bevetésen próbáltak leszállni – közölte csütörtökön Ilja Jevlas ukrán katonai szóvivő, hozzátéve, hogy a pontos körülményeket vizsgálják.

Az ukrán média szerdán számolt be először a történtekről, annak a dandárnak a forrásaira hivatkozva, amelyhez a pilóták tartoztak. Az eset a Donyecki Népköztársaság Kijev által ellenőrzött részén történt, és a jelentések szerint a Mi-8-asok Artyomovszk, más néven Bahmut városának közelében vettek részt akcióban.

Múlt pénteken két ukrán L-39-es harci kiképzőgép ütközött össze a Kijevtől nyugatra fekvő Zsitomir régió felett, három pilóta halálát okozva.

Egyikük – Andrij “Juice” Pilcsikov – ismert arca volt annak a kijevi kampánynak, amelynek célja az volt, hogy Kijev biztosítsa a nyugati támogatók F-16-os vadászgépek leszállítását. Az USA és szövetségesei ígéretet tettek arra, hogy a gépek átadása előtt kiképzik az ukrán pilótákat az amerikai gyártmányú repülők használatára.

Moszkva bírálta az egyre kifinomultabb fegyverek nyugati szállítását Kijevnek, mondván, hogy ez eszkalálja a harcokat, és közvetlen konfrontációt kockáztat a NATO és Oroszország között, de nem változtathatja meg az ukrajnai konfliktus kimenetelét.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó