2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Gazprom: Oroszországnak legalább 100 évre elegendő földgázkészlete van

Oroszországnak hatalmas földgázkészletei vannak, amelyek több mint egy évszázadra elegendőek lehetnek – mondta Alekszej Miller, az állami tulajdonú Gazprom vezetője szerdán a Nemzetközi Üzleti Kongresszuson.

“Fogyasztóink, az orosz állampolgárok hozzáférhetnek majd ehhez az olcsó, megbízható energiaforráshoz. Különösen fontos megjegyezni, hogy optimisták lehetnek az ország gázzal kapcsolatos jövőjét illetően. Hogy miért? Mert 100 évre előre tartalékokkal rendelkezünk” – mondta Miller, megjegyezve, hogy a Gazprom egyes mezői még 2120-ban is szolgáltatnak majd gázt.

Az energiaóriás vezérigazgatója az ilyen optimista előrejelzést az Oroszország északi részén, a Jamal-félszigeten található hatalmas erőforrások fejlesztésének tulajdonította, hozzátéve, hogy a Gazprom jelenleg a Haraszavej gázmező beindítására készül, és megkezdte a Bovanenkovo mező mélységi lelőhelyeinek fejlesztését is.

Oroszország rendelkezik a világ legnagyobb földgázkészleteivel, amelyek becslések szerint 48 billió köbmétert tesznek ki, ami a globális készletek nagyjából egynegyedét jelenti.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...