2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Felmérés: a németek elsöprő többsége tárgyalna Oroszországgal

A németek többsége azt szeretné, ha a Nyugat konkrét lépéseket tenne annak érdekében, hogy tárgyalásokat kezdeményezzen Oroszországgal az ukrajnai konfliktus lezárása érdekében – derül ki egy friss felmérésből.

A szerdán közzétett felmérést a német RTL/ntv-Trendbarometer megbízásából augusztus 26. és augusztus 29. között végezték, 1011 ember részvételével.

A felmérés szerint a németek mintegy 77 százaléka úgy véli, hogy a Nyugatnak konkrét erőfeszítéseket kellene tennie annak érdekében, hogy megpróbáljon tárgyalásokat kezdeményezni Oroszországgal, ami segíthetne az ukrajnai konfliktus lezárásában.

Mindössze 17% ellenezné az ilyen tárgyalásokat. Arra a kérdésre, hogy helyes-e, ha a nyugati vezetők folyamatosan telefonálnak Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, a megkérdezettek 87%-a válaszolt igennel, 11% ellenezte.

Az Ukrajnának nyújtott német segítség mértékét illetően 43% mondta azt, hogy elégedett a támogatás jelenlegi állapotával, míg 26% szeretné, ha Berlin többet tenne, egynegyedük pedig úgy véli, hogy már most is túl sokat tesz az ország e tekintetben.

Ez utóbbi vélekedés különösen elterjedt Kelet-Németországban és az Alternatíva Németországért párt támogatói körében – jegyezték meg a kutatók.

Bár a kormányzó “közlekedési lámpa” koalíció egyes politikusai a nehézfegyverek további szállítását szorgalmazzák Ukrajnának, akár Németország saját hadseregének rovására is, a megkérdezettek 62 százaléka szkeptikusan nyilatkozott arról, hogy ez bölcs lépés lenne-e, és csak 32 százalékuk üdvözölné az ilyen szállításokat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...